Fiți atenți aici, că am să vă povestesc una paranormală azi. Și mai are legătură și cu focul, deci e clar, ceva-ceva se întâmplă.

Nu m-aș mira dacă în câteva zile încep să mișc mobila prin casă cu puterea minții sau să citesc gânduri ori să fac previziuni mai ceva ca Mafalda.

Ori o avea legătură cu sinele și eul meu, ori s-o fi mutat Mercur din retrograd, ori că mi s-or mai fi desfundat ciacrele, nu știu.

Ce e cert e că de acu încolo mă aștept în orice moment să mă pocnească brusc v-o superputere, ceva. Să mi se deschidă al treilea ochi, să încep să vorbesc sanscrită peste noapte, naiba mai știe.

Dar să luăm lucrurile pe rând. Totul a început săptămâna trecută, cam pe marți, așa. Ba nu, nu era marți, era miercuri.

Aveam niște treabă prin oraș – de mers la contabilă, la colo, la dincolo, d-astea cotidiene. Așa că m-am îmbrăcat, mi-am luat geanta, cheile, telefonul și mi-am îndesat în buzunarul de la geacă o brichetă.

Buzunarul era gol, sunt 100% sigură și precisă de asta, că de obicei îmi verific buzunarele de la geci înainte să plec din casă. Nu de alta, dar ele pot conține de multe ori șervețele folosite, ambalaje de la oulețe Kinder, figurine Lego și numeroase alte obiecte de acest tip, inevitabile când ai copii mici.

Așa că înainte să ies pe ușă, dau o raită prin buzunare să le golesc. Nu de alta, dar să fac loc pentru toate porcăriile ce va să vină.

Buuuuun. Bag deci bricheta în buzunarul absolut gol, plec, îmi văd de treabă. Câteva ore mai târziu ajung înapoi acasă. Pun geaca în cuier și mă foiesc să mai fac una alta prin casă.

La un moment dat, mi se face poftă de-o țigară. Așa că îmi rulez rapid una și iau geaca pe mine, să ies afară să fumez.

Și aici a intervenit paranormalul. Pentru că am ieșit afară, am băgat mâna în buzunar să scot bricheta și, să vezi și să nu crezi (că nici eu n-am crezut): în buzunarul meu se aflau nu una, ci două brichete. Dar asta nu e nimic ieșit din comun pentru un fumător, veți zice.

Păi nu, în mod normal n-ar fi. De aici și uluirea mea. Pentru că cele două brichete din buzunarul meu erau fix și absolut identice și la fel!

Mno, explicați-mi voi asta!

Am trecut cu Fritz prin toate variantele posibile (că vă dați seama că m-am dus direct și i-am relatat toată treaba, am dat-o dracului și de țigară și de tot):

 • Am șutit bricheta de la cineva, fără să îmi dau seama; că se știe că fumătorii mai fac mâna greblă când vine vorba de brichete – exclus, nu m-am intersectat cu nici un alt fumător în periplul meu prin oraș și singurul loc unde am fumat a fost în mașină. Unde nu, nu mai aveam altă brichetă, ci am folosit-o pe cea din buzunar.

Și sunt sigură de asta, că de fiecare dată când mi-am aprins o țigară a trebuit să scormonesc pe scaunul din dreapta, unde îmi pusesem geaca și să nimeresc buzunarul în care era bricheta.

Și pentru că multă minte n-am nici eu, de fiecare dată insistam să o îndes la loc în buzunar. Zici că fix atunci și acolo mă pălise strechea aia mare a ordinii și organizării!

 • Am cumpărat două brichete identice și am uitat – exclus. În primul rând pentru că nu cumpăr niciodată brichete identice, că atunci când cumpăr, iau de obicei 2 și le iau intenționat să fie diferite, ca să nu ne batem pe ele că ba-i a mea, ba-i a ta.
 • Aveam, din cine știe ce sursă misterioasă, un al doilea exemplar al acestei brichete și am uitat – bun, să zicem că e așa. Dar cum a ajuns acest al doilea exemplar în buzunarul meu, care era categoric și indubitabil gol când am pus în el prima brichetă?
 • Magie – posibil, că eu una altă explicație n-am.

Ziceți și voi dacă aveți vreo variantă, că deja mă omoară suspansul ăsta și vreau să lămuresc o treabă – mă pasc și alte evenimente paranormale ori ba? Mă apuc de căutat pe olx un glob de cristal? Mă apuc să caut tutoriale de dat în bobi sau în cafea?

Pe de altă parte, mă roade și oleacă de oftică… Că dacă tot e să se multiplice în mod inexplicabil chestii, de ce dracu nu mi s-au multiplicat banii din cont? Sau motorina din rezervor? Sau măcar pâinea din dulap, că iar am uitat să cumpăr.

Deci? Care e explicația? Ați pățit cu paranormale d-astea inexplicabile sau sunt eu mai specială?

PS: iată dovada

Sursa foto: freepik.com

47 thoughts on “Misterioase-s căile focului

 1. Clar, e o conspirație! Zap, zap! Bang, bang! :)))
  Eu mă duc să pun una de 100 de lei în buzunar. Dacă se multiplică, om mă fac!
  Te țin la curent. 🤭

  1. Îți țin pumnii să funcționeze la tine, io tot bag în fiecare zi de atunci câte ceva în buzunarul ăla și ciuciu 😐

  2. Da, da asa ma gândeam si eu. Pune bani acolo şi-i multiplică. Daca merge iți trimit şi eu. Dau dobândă☺️

  3. Am încercat până acum cu moneda de 50 de bani. Știi, aia de care ai nevoie când trebuie să iei un coș la supermarket și pe care n-o ai niciodată când îți trebuie.

   Momentan raportez un eșec răsunător 😂

 2. Mai m-am gândit. Mai am variante: te-ai întâlnit cu Isus și a înmulțit și el ce i-a venit la îndemână că se grăbea la un interviu…

  1. Mai fă tu mișto mult… Când or începe să zboare obiecte contondente prin casă după tine, vedem cine râde 😁

  2. Femeile nu au nevoie de puteri paranormale sa zboare chestii contondente prin casa…🤪

  3. Mafalda interviu Isus buzunar Iulia 🤔🤔🤔 fokin’shit. Cât am fost mâțâțăl am locuit în Cristian. După câțiva ani ne-am mutat și după încă ceva vreme îl aud pe taică-miu “da ce eu’s Mafalda?”. Ei, la momentul respectiv n-am întrebat cine e Mafalda și întrebarea a rămas în căpuțu-mi dar acum, am aflat!!!! victorie!!! Mafalda de Narnia e vinovată pentru treaba cu bricheta 😉.

 3. Intrebare: buzunarul cu pricina nu are vreo gaurica?
  Intreb pt ca am patit o chestie similara cu un pix, care se strecurase printr-o gaurica mai mica si mai mica decat una prin care ar putea incapea…
  L-am cautat de nebuna la birou si acasa, ba m-am mai si zburlit pe la vreo doi fosti colegi care aveau lipici la mana… (ca sa intelegi contextul tragediei: am o boala nediagnosticata care nu ma lasa sa folosesc alt pix pana nu s-a terminat mina din el, colectionez pixuri cu diverse logouri, in fine sunt cu-cu pe partea de birotica).
  Ce voiam sa zic: l-am gasit in captuseala cand am pus geaca la spalat.
  Nu mai are rost sa mai spun ce perdaf mi-am luat de la cei din jurul ei pe care i-am stresat vreo 4 zile cu pixul meu, nu? 🙂

  1. Ntz, nici urmă de găurică, am verificat! Doar dacă o fi vreuna d-aia tip gaură neagră, care se deschide și se închide în circumstanțe numai de ea știute 😂

   Cât despre birotică… Nu zic public câte agende, carnețele, pixuri și stilouri dețin, că vă schimbați părerea despre mine 🙈

   Dacă-mi dai drumul într-un magazin de birotică și papetărie, există șanse mari să mă găsești tot acolo 2-3 ore mai târziu.

 4. Eu zic ca ai nevoie de o partida de shopping pentru o geaca noua. Aia veche e posedata. 😱

 5. Eu zic că s-a produs o extorsiune a unui degajament și uite așa a apărut dublura. Sau pot fi de acord cu domn” Fritz că e ceva gen Narnia în buzunarul tău.🤷🏼‍♀️ Alegi ce te face să dormi mai bine la noapte. 😴😴😴

 6. Io zic că-i primul semn clar că te transformi în reptilian din ăia 😁 De ce or fi ales primul semn cu focu’ nu știm, că încurcate sunt căile reptiliene. N-auzisem noi că au prins-o și pe Adele? 😂
  Până una-alta aștepți mailul de confirmare de la Bunuțul Reptilian ăl Mare. Dacă nu și nu, atunci o fi ceva cu uitatul. Ai făcut tu ceva, dar ai uitat, s-a șters cu buretele orice indiciu legat de brigheta buclucașă. Sau e semn că ar trebui să nu mai fumezi, semn de la Universul ăla care conspiră să ni se împlinească mai ales ce nu ne dorim 🙂

  1. La naiba, nu m-am gândit la asta. Acu nu știu dacă să mă bucur sau să mă tem 🐍🐍🐍

   😂😂😂

  1. Pun si eu o bila pentru universuri paralele, imi place cum suna. Partea mai putin buna e ca fumezi in ambele universuri. Iti dai seama ce injura cealalta Iulia ca iar a pierdut bricheta?

 7. 🤭 într-un plic pe care îl știam gol și trebuia să îl rup ca apoi să-l arunc am găsit 100 lei, verificasem înainte cu o zi, era pus în teancul de hârtii de rupt și aruncat, de unde a răsărit suta aia de lei 😱 nu îmi explic, mbine, nu spun ce bine mi-a prins dar explicație logică nu am găsit. Bine că l-am mai deschis înainte de a-l rupe. Nu s-a repetat experiența dar am rămas cu fixul de a verifica încă odată în ce am de aruncat/tăiat/rupt 😁 lucruri mi-au dispărut și au reapărut după intervale cam lungi de timp în mod bizar, de dublat încă nu. Dosarele X, cum spunea exu

  1. Ha! Deci nu mi se întâmplă doar mie! 😁

   Cu verificatul înainte de a rupe m-am învățat și eu minte după ce, acum ceva ani, am rupt bucăți mici-mititele niște chitanțe care trebuiau predate unui client spre decontare 🙈

   Cine stătea apoi și făcea puzzle din bucățele de chitanțe? 🤣

 8. nu vinzi geaca? deși, la norocul meu, parcă văd că pun factura de gaz în buzunar…

 9. Iulio, tre’ sa fie o explicatie. Eu tin pumnii sa tot dublezi bani, haur si whatever iti doresti a fi dublat. Daca se’ntampla sa te prinzi ce si cum, nu tine, fata, doar pt tine. Trimitem si noi la dublat una-alta.

  1. Păi am stabilit, explicația e că există 2 universuri paralele și fumez în ambele 😂

   Dar dacă cumva se mai multiplică ceva prin buzunarul ăla, deschid lista și vă aștept cu solicitări 😁

 10. Hahai aici de unul singur datorita unor idei nepublicabile legate de anatomia domnului Fritz si buzunarul care dubleaza lucruri…🤣🤣

 11. It was a glitch in the matrix.
  Eu pățesc fenomene din astea paranormale frecvent, dar numai în sens invers. Adică plec de acasă cu 5 brichete și ma întorc cu una care nu e din cele 5 originale.

  1. Ah, astea sunt frecvente… Ori plec fără nici una și mă întorc cu minim una pe care am șparlit-o de la careva, ori plec cu 2-3 și mă întorc tot cu 2-3, da nici una nu e a mea 🤦‍♀️

 12. Măi oameni buni, cred că pierdem din vedere ce e cel mai important: știm la cine să mergem dacă nu avem brichete! Și asta în toate universurile paralele în care se pare că Iulia fumează! Splendid!
  Iulia, nu te necăji, pune și tu maică niște bani acolo și ne mai comunici în câteva zile cum stă treaba. Să știm și noi ce să trimitem întru multiplicare! Duamne-ajută-ți!

  1. În buzunarul de la jacă??? Femeie! Nu te juca cu focul!!!
   😁☺️🤗

 13. Mie când mi se întâmplă din astea dau vina pe băutură chiar daca nu mai beau alcool de un an.Sansele sa ai doua brichete la fel sunt destul de mari și cumpărate în dați diferite.Ru zic că ți-ai golit buzunarele de gunoi, știu ce zic ale mele sunt la fel, ai dat peste o brichetă și ai hotărât să o lași acolo dar ai uitat apoi ai mai luat una din casa pt că gestul in timpul curățării a fost automatizat și negândit.

  1. Pfff, în loc să te alături și tu celorlalți, cu explicații normale, gen dimensiuni paralele și extorsiunea degajamentului, vii acilea cu d-astea logice 🙄

   N-are cum, îți zic! 🤣

 14. Eu zic ca ai avut o bricheta identica si la fel in masina de care ai uitat, pe scaunul pe care ai pus geaca eventual, si vrand sa tot bagi bricheta inapoi in buzunat le-ai pus pe amandoo.

  1. Naiba știe, posibil e orice 🤷‍♀️

   Deși sunt aproape 100% convinsă că mi-aș fi amintit că am două identice modelul ăsta. Pe de altă parte, la cât sunt de ututuie în cap în ultima vreme… 😐

  1. E posibil. Mai ales că zilele trecute mă întreba, așa, ca din întâmplare, dacă nu m-am gândit că poate mi-a făcut cineva o farsă 😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *