Nu știu alții cum sunt, dar mie mi-e groază de toaletele publice. Nu-mi plac și le evit cât de mult pot. Uneori însă, când te trece, te trece și n-ai de ales, că vezica are o minte proprie.

Ca idee, în proporție de 99,9% folosesc buzile (hai să nu ne mai ascundem după deget, o budă e o budă și pace) publice numai pentru pipi. Nu fac treaba ailaltă decât dacă situația e absolut disperată, adică d-aia cu transpirații calde-reci-calde-reci și dacă șansa să ajung la buda mea de-acasă e egală cu șansa de a câștiga la loto atunci, pe loc.

Dar chiar și numai un pipi la o budă publică e un chin pentru mine. În primul rând, din cauza mizeriei. Pentru că, după cum bine știm cu toții, buzile publice, în marea lor majoritate, nu-s chiar cele mai ofertante locuri din punct de vedere al igienei. Și chiar dacă am mai nimerit și buzi curate, tot nu mi-a făcut vreo plăcere deosebită timpul petrecut acolo.

În plus, am mai sesizat o chestie: nu știu dacă e așa sau numai mi se pare mie, poate îmi ziceți și voi ce impresie aveți, dar mie mi se pare că, în general, buzile de la femei sunt infinit mai infecte decât cele de la bărbați.

Pentru că da, au fost și situații în care mi-am băgat picioarele în ele convenții sociale și am intrat în buda bărbaților. Mai ales când eram gravidă și juca fi-miu tontoroiu pe vezica mea de ziceai că exersează step la fiecare 10-15 minute.

Mi se pare că alegerea unei buzi în care să intri să-ți faci treaba e cam ca jucatul la loto. Intri în baia respectivă și vezi șirul de buzi. Nu știu cum faceți voi, dar eu am un întreg proces prin care aleg locația.

Primul criteriu, evident, e să nu fie ocupată. Al doilea e să aibă încuietoare funcțională. Iar apoi, dacă mă simt norocoasă tare, mai sper și la hârtie. Dar, la fel ca la loz în plic, nu știi niciodată cu adevărat ce o să găsești, până nu-l deschizi.

Ce nu înțeleg însă nici să mă pici cu ceară sunt următoarele 2 chestii: unde dispar colacele de budă din buzile publice și cine și de ce strică încuietorile. Ah, și ușile! Dar revin la ele mai încolo. Să luăm însă lucrurile pe rând.

Primo: colacele. Unde dispar, fraților? Le șutește cineva? Că eu una n-am văzut până acum nici o damă ieșind dintr-o budă publică cu un colț de colac ițindu-se din sacoșă sau poșetă. Ori vreun domn cu colacul pitit la spate, sub tricou.

Bun, pot înțelege că se strică – deși și ăsta e un mister în sine… ce mama naibii poți face acolo, înăuntru, încât să strici colacul ăla? Știu că unii se urcă cu copitele pe ele. Iar, o chestie pe care n-o înțeleg. De ce mama lu proces verbal ai alege să rezolvi orice nevoie fiziologică balansându-te într-un echilibru precar, cocoțat pe un colac de budă precum un cocostârc?

Nu riști să te stropești pe picioare? Ori chiar să cazi cu totul în budă? Sau de pe budă? Și dacă chiar ții neapărat să fii la înălțime atunci când golești rezervoarele, nu mai bine ridici colacul și te cocoți direct pe marginile vasului de budă? Serios, mie asta mi se pare oleacă mai puțin periculos decât echilibristica pe colac.

Revenind. Deci se mai strică colacele. Da de ce naiba nu le înlocuiește nimeni? Chiar reprezintă o cheltuială atât de mare, încât cineva decide, la un moment dat: „Dă-i, bă, naibii p-ăștia care ne frecventează buda, nu merită colace, lasă, că merge și așa!”

Presupun că da, pentru că asta ar aduce o notă de lămurire și asupra subiectului ușilor. Că alt motiv decât economia nu găsesc pentru faptul că ușile de la cabinele de budă sunt… neterminate. Adică așa, cu vedere la gioale. Nu pot să cred că cineva s-a gândit la un moment dat că ar fi o chestie plăcută și utilă să poți vedea cracii ăluia de se strofoacă pe budă.

Stătea un cetățean într-o bună zi, așa, la biroul lui, ronțăind capătul creionului, cu planșa unei clădiri noi în față și, când să facă schița pentru buda aferentă clădirii, ce și-a zis: „Băăăăăi, ce idee mi-a venit! Ia să fac io ușile la căcăstoare numa până la genunchiul cetățeanului! Ce mișto ar arăta!” Și pac, a implementat ideea, iar de atunci au adoptat-o cu mare bucurie o grămadă de alții.

Mnu, refuz să cred în teoria asta. Așa că merg tot pe varianta de economie. Oamenii mai trebuiau să taie pe undeva din costuri, așa că ușile păreau un loc absolut evident de unde să mai poți scădea niște țechini, nu? Și ăia care simt nevoia să fie spartani de-a dreptul, mai fac și pereții laterali ai cabinelor tot așa, neterminați. Bine, asta nu e așa rău, până la urmă, măcar poți să ceri vecinului oleacă de curpapir dacă, doamnefere, se termină la tine.

Secundo: încuietorile. Cine strică, bănene, încuietorile la buzi? Și de ce? Din pură plăcere de a strica ceva? Ce poate să mâne un om să strice voit o sărăcie de încuietoare de la o budă publică? Răzbunare că n-a găsit suficientă hârtie igienică? Ciuda că a trebuit să facă pipilică sau căchiță cu gambele la vedere, din cauza ușilor neterminate? Meșteșug de tâmpenie? Lămuriți-mă voi, că eu sunt în ceață.

Pentru mine, cea mai cruntă perioadă din punct de vedere al utilizării facilităților sanitare publice a fost, așa cum ziceam și mai sus, perioada în care am fost gravidă. Mai ales spre sfârșit, când organismul meu părea să refuze să găzduiască într-ânsul atât o altă ființă vie, cât și orice cantitate de pipi mai mare de 0,5 ml. Și cum copilul nu putea fi evacuat până nu era copt de tot, ceea ce trebuia să plece, evident, era pipiul.

Vă jur, ajunsesem să îmi planific orice drum, fie el prin oraș, fie mai lung, în funcție de numărul și locația buzilor publice disponibile pe traseu. Puteam să ajung cu ochii închiși la orice budă aflată pe o rază de 10 km în jurul casei.

De la alea publice, la alea din magazine ori cârciumi. Aveam în poșetă sau rucsac un întreg arsenal cu care plecam de acasă – șervețele umede și uscate, dezinfectanți, ce mai, tot tacâmul. Ba uneori, dacă trebuia să plec pentru mai mult de câteva ore, îmi luam ș-o pereche de budigăi.

De teama că, într-o bună zi, tot se va întâmpla dezastrul și nu voi ajunge la timp în locul cu vasul de porțelan. Slavă cerului, n-a fost cazul niciodată, dar prin ce emoții am trecut, numai eu știu!

La voi? Care e relația cu facilitățile sanitare publice? Vă oripilează? Vă sunt indiferente? Experiențe plăcute sau mai puțin plăcute?

71 thoughts on “Coșmarul toaletelor publice

 1. Sincer ,numai cele de la Mall le folosesc….și da cele de la femei sunt infecte rău….Nu înțeleg fenomenul neam… și am vorbit cu femeile care fac curat și mi au spus că cele care sunt mai impopotonate sunt cele mai rele….

  1. Da, la malluri cred că sunt printre cele mai decente. Cât despre apucăturile unor surate, nu înțeleg nici eu nici să mă tai! 🤷‍♀️

 2. Le folosesc in caz de forta majora. Si da, baile femeikor sunt mult mai jegoase decat ale barbatilor. La camin, preferam sa fac dus la baieti, desi nu existau usi la cabine, decat sa intru la fete, dupa ce era sa o pocnesc pe una in dus( nu’s o fire violenta) pt ca si-a aruncat absorbantul pe hol, in fata cabinei de dus, desi cosul de gunoi era la fucking 10 cm. Sa iti povestesc ca la robinetele de la dus erau atarnat OB-urile precum globurile in brad?

 3. Eu am avut o problemă cu hârtia igienică la o budă la cinema, prea sofisticat sistemul 🫣🤷 n-am reușit să scot de acolo nici o bucățică.

  1. Da, nene, zici că insistă cu tot dinadinsul să facă totul cât mai complicat posibil. De ce să te poți spăla pe mâini, de exemplu, în cel mai banal mod: dai drumu la apă, uzi mâinile, adaugi săpun, freci, clătești.

   Noooo, tre mai întâi să faci o combinație între balet și mișcări de kung-fu-jiujitsu-karate ca să nimerești mizeria de senzor care face apa să curgă din robinet, apoi mai faci un dans al ploii să capeți un strop de săpun din dozator și apoi o iei de la capăt cu artele martiale să te poți clăti 🤦‍♀️

  2. #metoo ma simt asa ciudat cand nu ma prind ce sa fac, ma uit stanga-dreapta poate imi arata si mie cineva…

 4. Nici eu nu ma număr printre cei care merg cu drag la toaletele publice. Cumva, însă, nu am nimerit decât extrem de rar în mizerie crunta. Pe lângă criteriile enumerate de tine, eu aleg buda cea mai îndepărtată de intrarea la toalete. E cea mai puțin folosita (tendința este sa alegi buda cea mai apropiata) și deci cu șansele cele mai mari sa fie curata.
  Și da, ai dreptate: în toaletele de femei este mai mare mizerie decât la bărbați. Sa mai zic câte femei am văzut ieșind senine din cabine și părăsind incinta FĂRĂ sa se spele pe mâini?!

  1. Dadada, și eu fac asta, am uitat să zic – o vânez mereu pe cea mai îndepărtată de ușă 😁

 5. Mi-e si mie groaza sa ma duc la buda, mai ales in România si in Franta. Ce wc-uri jegoase poti sa gasesti. Si cel mai tare ma enerveaza ca oamenii nu mai nimeresc gaura de la buda si isi fac nevoile pe alaturi. Nici hartia nu o baga in cos sau vas si hartia igenica murdara e peste tot in incaperea aia minuscula. Cele mai jegoase wc-uri le-am intalnit in zona Bran, Rajnov si pe autostrazile din Franta. Si cred ca proprietarii nu mai pun colace pe wc pentru ca stiu ca se suie ciudatii pe ele🤷‍♀️

  1. Da, e un mister și pentru mine cum să reușești cu atâta perseverență să dai pe lături… Și nici coșul ăla nenorocit să nu îl nimerești 🙄

   La capitolul buzi de autostradă infecte, eu plusez cu alea din Ungaria 🤢

 6. Sis, budele publice sunt coșmarul meu. Mai ales iarna, când ai palton, fular iar buda nu are agațament pentru haine și geantă. Plus că de la o anumită vârstă, te mai lasă supapa, se mai duce garnitura, simeringul sau ce naiba o mai fi pe acolo.😁 Nu vrei să știi de câte ori ajung acasă cu beșica pe cale de implozie, și până descui ușa, până pup pe nas diva și până mă descalț, zici că durează o veșnicie. Dar și momentul în care mă așez pe buda proprie…rai, nenică.😁

  1. Oooo, daaa. Plusez la iarnă cu varianta în care ești la schi. Și ai geacă, mănuși, cască, eventual ș-un rucsăcel, acolo… 🥵 Și zero locuri unde să le depui…

   Sau, varianta B: când ești cu motocicleta. Și ai geacă, mănuși, cască, eventual ș-un rucsăcel, acolo… 🤯

 7. Am citit undeva că e un truc recomandat să alegi de fapt prima budă pentru că toți au de fapt tendința să le aleagă pe ultimele. Am testat de câteva ori și am găsit un pic mai curat la prima. Asta când ai de unde alege, dacă e coadă te duci unde se eliberează. La mine stresul e să fie hârtie igienică sau să am servețele la mine. Am picioare scurte și în plus nu pot sta încordată aplecată să nu ating colacul și să mai iasă si pipi. Așa că șterg veceul/colacul (dacă e) cu hârtie și apoi pun hârtie pe margine să mă pot așeza. Uf, ce ușor e pentru bărbați. Cel mai greu e la budele din parc, sunt și mai înalte și nu am nicio șansă să ma pot așeza sau să fie curățabile. Acolo încerc să nu ajung, dar dacă e musai e cu echilibristică. Alea care se curătă singure sunt ideale, dar prea rare. Ce chin e când te apucă pe drum prin pustiu, dar poți face în natură. Mult mai rău e să in prinzi coadă de mașini și sa nu au nici varianta natură, nici benzinărie, nici sticlă ca băieții 😀 Și o fază tare de șocul civilizației, când am ieșit eu din țară prima dată, prin 2004-2005, și în Germania se făcea coadă în mod ordonat. La noi acasă era care pe care, cozi la fiecare ușă… Nu-mi venea să cred cât e de civilizat și de curat acolo.

  1. Notat, testez și eu asta cu prima, în locul ultimei, deși sper să n-am ocazia prea curând 😂

   Nici mie nu-mi place echilibristica, așa că dau cu șervețele dezinfectante și apoi tot așa, cu tapetat marginea. Și tot timpul am senzația că nu am tapetat-o suficient de bine și un colț de piele se atinge de ceva și o să iau toate bolile pământului și…. aaaaa 🤯🤣

 8. Cele care nu au un afurisit de carlig de agatat o haina, ca se stie, folosesti o buda publica exclusiv vara, cand esti echipat doar cu pantaloni scurti si tricou. 🤬 Proiectantul Iuliei: “Tovarasi, ieri am economisit 1000 de metri patrati de planseu, azi mergem spre noi culmi, am gasit solutia sa economisim 15 kg de aluminiu!!”

  Cele pseudogratuite de pe autostrada, unde rascolesti buzunarele, gentile, masina sa gasesti afurisita aia de moneda de 50 de centi care deschide usa paradisului, iar automatul scuipa fericit un bon de reducere de valoare similara pentru cafea, suc sau ce o mai fi…nu vreau bonul ala, tocmai am baut cafeaua si sucul, de aia vreau la BUDA!!!!🤣
  Mentiune speciala pentru cele din Ungaria, merg cu 100 Ft (25 de centi), dar daca n-ai, e OK si 1 euro.🤣

  Cele doua de pe o plaja din Spania, in extrasezon. Plan mare cu facilitati, studiat, buda in dreapta, 1 km, buda in stanga, 1 km, ales cea din dreapta, inchis, revenit, mers spre stanga, inchis, dar gasit inca un plan, inca un km… 😭🤬

 9. Trebuie să-ți povestesc o fază cu buda. Anul trecut am plecat cu al meu la o înmormântare la Craiova, și aproape de intrarea în oraș, i-am zis că fac pipi. Al meu știe de coșmarul cu budele, așa că decide să oprim la mallul de la intrarea în capitala Băniei. Numai că io am o mare problemă cu orientarea în spațiu. Nfine, găsesc buda, rezolv problema și apoi ies fix prin partea opusă intrării. Mă opresc, mă uit să văd pe unde naiba am intrat. Numai că ce să vezi, eram exact lângă Zara. Zara care era goală la 10.30 dimineața. Pfooai, de mine este aici! Și intru. Și văd o rochiță și o bluziță. Numărul meu. Yeeei, intru să le probez, văd că sunt bune, și mă duc la casa de marcat. Fuck! Acolo erau două tipe care veniseră cu ceva retururi. Aia e. Stau la coadă, cât poate să dureze? Mă sună al meu. Băi, ești bine, unde ești? La coadă. Coadă la budă? Nu, mă, la Zara. Au bude la Zara? Nu, stau la coadă la casa de marcat. Am găsit niște hanțe faine. Se făcuse 11. La 11.30 era programată înmormântarea. Am ajuns hepi la înmormântare. Bine, nu știu dacă e ok să zic asta.😁

  1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   Am leșinat. Atât pentru povestea în sine, cât și pentru faptul că mă regăsesc 100% în ea. Adică stau la fel de prost cu orientarea în spațiu și sigur-sigur aș fi intrat la Zara dacă vedeam ceva ce-mi făcea cu ochiul 🤣

   Apropo de orientare (mă rog, de lipsa ei), să-ți zic cum mi-am pierdut eu mașina în parcare la mallul din Vitan ăsta vară? Nu mai zic, că râde lumea de mine și cu dosu’… 🙈

 10. 😂
  Să mă vezi pe mine cu cei doi plozi, unul în cărucior, cum nu găseam mașina la ieșirea din Cișmigiu. Și cum l-am sunat isterică pe al meu, că mi-au furat mașina.

  1. La asta cu mașina pot să plusez eu. Pe vremea când dețineam Furia alba (Tico), în parcare la un supermarket am încercat să deschid alt Tico și deja mă trecuseră transpirațiile că s-a stricat broasca ușii și ce ma fac acum. Bine că m-am prins că nu e a mea până la urma. Dar am avut așa niște filme în cap, mă și vedeam cum sparg unul din geamuri 😅😅😅😅😅

  2. @Maricik, 🙋‍♀️ prezent, bifez și asta. La mine nu era Tico (deși am avut și d-ăla, Doamne, cât am iubit mașinuța aia ❤️), ci o Skoda Octavia argintie. Să dau în trepidații și mai multe nu, că s-a stricat mașina și rămân în drum 😆

   Am încercat și broasca de la pasager, nu numai aia de la șofer. Ba cred că și la portbagaj 🤣

  3. @Iulia era alb Tico tău că dacă țin bine minte ai dat cu sapa și prin București? O prietenă de-ale mele, care era brunetă de la mama natură, când făcea câte o dudă din asta spunea mereu că a avut și ea un blonde moment. La mine cel puțin culoarea își spune cuvântul.😁😁 Cred că dacă în momentul ăla venea proprietarul mă lichefiam instant. Nu știam cum să fug mai repede de lângă mașină când am realizat că nu e a mea 🤣🤣🤣🤣

  4. @Maricik, nu, argintiu a fost al meu și da, am dat cu sapa și prin București.

   Nici eu nu-s blondă natural la păr (dar rămâne secretul nostru, da? 🤫), dar la minte… 🙄🤣

   Îți dai seama că asta m-am gândit și eu… Dacă apărea naibii omul și mă vedea trăgând de uși și îndesând cheia prin diversele orificii ale mașinii lui? 🙈

  5. @Iulia blondă natural nu-s nici eu dar cred 🤔că se ia când te vopsești deșteptăciunea.😉😉 Rămâne între noi.🤫🤫🤫 Iar pe subiect, că până acum am fost pe lângă, cel mai tare la buzile publice mă enervează toate aparatele care sunt mai deștepte decât mine. Și la fel că voi am rămas proastă când am văzut-o pe una că a plecat din budă fără să spele lăbuțele. A fost șoc pentru că a fost prima🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

  6. Îhî, clar îți scade numărul de neuroni și sinapse când treci pe blond 😁

   Da e ok, poți să bagi asta la înaintare ca scuză când e nevoie 🤭

 11. Si eu tapetez colacul. Echilibristica nu imi iese mereu si dupa cateva incercari esuate, am renuntat la ea. Sansele sunt mai mari sa ies cu model dubios pe blugi, nu prea ma crede lumea cand zic ca mi-am sters mainile de apa pe pantaloni.
  Anyways, cele mai nasoale bude sunt cele din parc, doar mirosul dulce gretos ma indeparteaza de ele, nu stiu cum e inauntru. Pe locul 2 sunt cele de la concert, unde se stie ca lumea vine pt bere, nu pt muzica.
  La faza cu pipi ma oftic pe barbati, ei pot orice, oriunde, oricum.

  1. Dada, alea de plastic, de pe la diverse evenimente… Bleah!

   Deși, să știi că am avut și experiențe pozitive (raaaaare, e drept), pe la expoziții de câini. Acolo cam din astea sunt. Dar am constatat că dacă sunt puse soluții d-alea de care trebuie și cum trebuie, sunt destul de frecventabile. Nu mori de dragul lor, dar, mna, măcar nu vezi hepatita cu ochii 🙄

 12. Cele de prin centrele comerciale sunt relativ ok, în schimb… astea de moment, de la evenimente precum un festival, sunt moartea pasiunii. Îți vine să-ți pui pampers și să-i dai drumul acolo, că e mai curat.

 13. Well, in domeniul ăsta recunosc – advantage me. La noi e mai rapid, pare și mai curat daca e sa mă iau după informațiile indirecte de aici (sorry, dar eu nu risc sa mă trezesc că strigă cineva “viol” sau alte lucruri (ca bărbat sunt m-am nascut vinovat, nu? 😁). Numai avantaje… A, și în general noi nu prea stam la discuții în bude; asta și pentru că ne ducem când ne taie capul și… Fara să anunțăm 😏. Pentru că atunci când auzim anunțul e clar că treaba noastră e sa avem grija de “bagajele” voastre (mă rog, când suntem pe post de victime nevinovate ale shopping-ului (jur că pentru mine NU MA DUC! Lasă că îmi stă bine și asa simplu – blugi, tricou, pantofi sport (neapărat cu șosete😈).
  Ce voiam eu sa zic… Până nu uit. Aș găsi ceva justificări inginerești și ergonomice (a, da și economice, dar astea s-au spus 😏) pentru ușile și pereții care nu sunt “până la podea”:
  – pentru facilitarea curățeniei (căci se folosește apă și produse de curățat, nu?); e clar că în felul ăsta scapi de o mulțime de colturi care, având în vedere și dimensiunile cabinelor de toaleta, sunt mult mai greu de igienizat
  – din motive de sănătate: pentru că dacă pereții/ușa ar fi până jos ar fi mult mai ușor să apară igrasie plus culturi de tot felul de “carcalaci”; in plus cabina se aerisește mult mai rapid și temeinic (cu avantaj pentru prima parte a argumentului 😏)
  – creșterea siguranței – e mai greu sa se ascundă cineva în cabine; contează și asta având în vedere că e un loc public. In plus nu cred că are cineva chef să petreacă mai mult timp decât strictul necesar intr-o cabina dintr-o buda publica din cauza acestei așa zise zone de intimitate limitată
  – economic – e clar că așa costa mai putin. Intra mai puțin material și mentenanță este mai ușoară. E acceptabil, câtă vreme nu se ajunge la situații în care se exagerează și se ridică panourile alea prea sus 😈
  Si gata! Am “omorât” subiectul. Recunosc, e mai dificil pentru “doamne”… Și înțeleg că uneori contribuie și ele la asta. Aveți compătimirea (și simpatia) mea. Altfel însă nu am cum sa ajut. Am fost “alocat” deja pe post de “cuier” acum 34 de anișori. 😇

  1. Nici nu știi de câte ori în viața asta, în context… sanitar… nu mi-am dorit să fi fost bărbat 🙄

   Ps: ești inginer, așa-i? Nu de alta, dar ceva explicații similare mi-a furnizat și bărbatu-meu 😂

   Mi-ați ucis bunătate de aberație 😂

  2. La “PS” mi-ai dat fatala! Noroc că nu aveam cafeaua în mână că nu supraviețuia mai mult de jumătate la rasul cu “zgâlțâieli” care s-au declanșat 🤣.
   Guilty! Inginer și încă din ăla făcut “pe vremuri” când nu ne distrăgea nimic de la învățat 😈. Ba încă am și o agravantă, pentru că destul de repede (și plictisit de starea ingineriei in anii ’90 – am terminat Automatica in 1990) am sărit peste catedra și de 30 și ceva de ani “chinui” studenți 😏. Probabil de asta și “vorbesc” atât de mult… Și dacă încep să încerc eu sa explic ceva, tine-te bine. Mai bine ceri pauza de toaleta că eu știu când incep. Când termin e alta poveste… (Lunga! 😈)
   In fine, știu că explicațiile mele nu ajuta cu nimic la starea de disconfort a doamnelor prin budele publice dar dacă se pun întrebări eu răspund (și da, știu că erau întrebări retorice dar… Nu e fun că apare cate unul care zice “asezati-va comod, ochii la mine și luați notițe” 🤣.
   Sa nu uit. Iulia poți să-l “chinui” pe Fritz ca reprezentant pentru toată tagma asta de ingineri nesuferiți care vin ei cu explicații și strica articolele oamenilor 😏
   Hai că a fost fain! N-am putut să nu rad de cate întâmplări toarnă lumea în comentarii 😁.
   Eu nu recunosc nimic! Decât că o dată am luat de mână o persoana aproape identica cu soția. Pe strada însă! 😈 Fara să mă uit, pentru că știam că trebuie să se afle cam prin proximitatea acea. M-am prins repede că ceva nu e in regula și mi-am cerut scuze pentru confuzie. Am scăpat ieftin fiindcă soția era acolo si… Normal că a făcut mișto de mine cat cuprinde 😏

  3. Ahahahahaha, cum, nene, să iei de mână altă damă? 🤣🤣🤣

   Te gândeai la vreo formulă de rezolvare a unei probleme, este? 🤣

 14. Pe scurt: să ne ferească sfântul de folosit buzile publice!
  Mai plusez și eu: cel mai frumos este tot iarna, cu toate hainele pe tine și plodul (ploada, în cazul meu), la fel cu jumătate de dulap îmbrăcat, se uită angelic la tine și zice că vrea pișu, deși tu ai întrebat de 3 ori înainte de a ieși din casă… No atunci să te ții… Ad literam… Te ții de haine, te ții de coptil să nu cadă în budă, te ții să nu ieși afară cu dosul și ghiozdanul că oricum abia încăpeți în metrul ăla de budă, te ții să nu faci și tu pe tine instant când auzi susurul de la coptil… Mirific!

  1. Ahahahahaha, dadadadadada, subscriu din toată inima! Și să știi că nu e mai ușor nici cu plod, în loc de ploadă. Mai ales de când e “băiat mare” și vrea să facă din picioare. Să te ții atunci, fund îndesat în ușă și alte contorsionisme de gen 🤦‍♀️

 15. Cea mai recentă experiență outdoor: târgul de Crăciun de la Sibiu, toaletă gen festival – ce pot să zic, noroc că era frig, altfel nu cred că ai fi putut ieși cu nasul la locul lui.
  Ah, iar la sala unde merg eu toaletele nu se pot încuia și muzica e atât de tare încât slabe șanse să auzi dacă-s ocupate. Deci bați, crapi puțin ușa și Doamne-ajută. Iar când ești înăuntru, poziție de squat și o mână pe clanță (noroc că am mâinile lungi 😂)

  1. Da, parcă atunci când e frig afară e mai puțin împuțită situația 😁

   Idem și la sala unde merg eu (bine, unde mergeam, că recunosc, trag chiulul de câteva luni, da să nu mai spuneți la nimeni, da? 🙈 Jur că revin după ce mă lasă nenorocirea asta de răceală!).

   Alea sunt momentele în care mă bucur că am făcut squaturi suficiente 😂

 16. Heeeelp!!!
  Sunt pe holurile unui spital din București, de dimineață. Există o budă, dar nu are nici o treabă cu igiena 😶
  Vezica mea is full de vreo 2 ore☣️💣

  1. Aoleeeeeu, îți trimit încurajări și sunt cu gândul alături de tine! Hai, că poți! 💪

 17. Da, urasc din ficati treaba cu buda , cel mai naspa e sa mergi la masa la restaurant si neaparat trebuie sa te usurezi inainte de a manca si sa ai ghinionul sa fie mizerabila apai dracu mai mananca dupa. Mi sa intamplat asta vara prin Franta in Honfleur mai exact am facut slalom la trei restaurante asteptat masa libera , asezat , mers la buda(jale) chiar nu se putea folosi , mers mai departe la urmatorul restaurant / bodega , verificat buda la fel …, am fost pana la urma ca ce era sa fac .. dar am ramas nemancati . Deci chiar cea mai naspa experienta pot sa zic ca buda unde am fost pana la urma era de pe vrema cand era Hristos mic copil , la comun si fara chiuveta sa te speli pe maini 😳 , zona turistica plina de lume ca la balamuc.

  1. Lasă, mai bine așa, decât să nimerești vreo crâșmă din aia tip “mănânci aici, mori acasă” sau una d-aia de nici nu apuci să termini de băgat la ghiozdan și deja simți revolta matzelor 🤦‍♀️

 18. Cele mai curate in Mall. Merg la toaleta inainte de a pleca de acasa si la serviciu. Nu am folosit buda in parc. Ma hidratez mai putin, de teama. In Buncuresti, Mall si centre comerciale, gasesti usor daca nu stai pană in ultimul moment.Cea mai murdara buda, in gradina la Balcic, acum ceva timp, cam 10 ani.
  La serviciu avem buda cu economie la usi.Sunt 3 cabine comune pentru femei si barbati.Neplacut!

 19. Fiica fratelui meu a ajuns in Ro, prima oara cind avea 7 ani. Cind intra intr-un restaurant, primul drum la WC. Daca nu era destul de curat refuza sa manince acolo. Iti dai seama citi km am batut pina am mincat

 20. Dacă cumva găsești explicația mizeriei mai mari în toaletele femeilor, să-mi spui și mie, că de ani de zile mă întreb. E ca și cum se răzbună pentru că îșii țin casele curate. Și când ies în lume…prăpăd. Iar asta am văzut peste tot: mall-uri, aeroporturi, restaurante…

  1. :)))))))) am râs cu zgomot la asta cu “se răzbună pentru că își țin casele curate”

   Poate chiar e asta explicația 😂

  2. Păi jur că n-am altă explicație logică. Ca ăia care se duc in concediu și fac prăpăd la hotel “că vreau să fiu servit, m-am săturat de muncă acasă”. Am văzut asta și la sală: prosoape aruncate, lăsate peste tot, că “vine femeia de la curățenie să le strângă”

  3. Băi, să știi că s-ar putea să ai tu dreptate 🤔

   Dar totuși, cât de nesimțit să fii? Adică ok, ai impresia că ți se cuvine totul, că e musai să fii servit, dacă ai plecat de acasă. Dar ceilalți nu merită și ei să treacă prin locul ăla în condiții decente? 🤷‍♀️

 21. In Craiova poti sa folosesti cu incredere toiletele de la Metro , Selgros si chiar cele din centru ( cele gartis ) . De cele din urma am ramas uimita , nu ca acasa dar decente si cu hartie igienica . Eu mai practic platesc o cafea fara sa consum si merg la un local daca este prin zona . Aaaa, la Metro ai si muzica 😅
  Legat de orientare eu sunt sefa : in 1900 toamna , cand erau Matiz-urile in floare si era pamantul plin aveam si noi unul alb masina de serviciu . Cobor repede sa iau paine ( sotul la volan) , revin ma asez si incep sa turui ( cam un minut a durat taina ) dar ce sa vezi nu primeam nici un raspuns , un sunet ceva acolo . Cand ma uit in stanga am inlemnit , dar si bietul om nu-si gasea cuvintele , se uita mut la nebuna de se urcase in masina lui . La doua masini mai incolo cine lesinase de ras ? Al meu sot , am ras cu lacrimi pana acasa si o mai facem cand ne amintim sau cand uit unde am parcat .

 22. Mai, sa stii ca am avut o surpriza placuta unde ma asteptam mai putin. E o buda pe autostrada Sibiu-Deva, unde am oprit cand aproape facusem pe mine! Am intrat si, instinctiv, mi-am tinut respiratia, dar, ce sa vezi, mirosea ok a odorizant! Gresia era curata, chiar spalata recent, buzile toate curate (erau usile deschise si am “inspectat”), ce sa zic surpriza totala!
  Insa nu cred ca este corecta afirmatia cum ca buzile de la barbati ar fi mai curate. Majoritatea buzilor prin care am fost nevoit sa intru au avut acelasi numitor comun: erau stropite de jur imprejurul vasului, de zici ca au facut pipi acolo numai din aia care aveau Parkinson!😀 Poate si oamenii sunt necivilizati, poate nici curatenie nu se face cu frecventa care s-ar impune intr-un astfel de loc sau, cel mai probabil, toate la un loc.

  1. Aute, mai aflu și eu locații noi 😂

   Dacă mai aveți recenzii pozitive de buzi, lăsați-le acilea 🤣🤣🤣

   Cât despre stropii din jurul toaletei, dacă asta ți se pare nasol… Nu vreau să mă apuc să îți descriu cam în ce hal poate arăta o budă la dame 🤢

 23. Eu aveam o problema și când lucram la corporație…colege care foloseau înaintea mea toaleta, nu verificau ce lăsau în urmă …si asa aflam, chiar și în ce perioada a lunii erau.
  Asta nu înțeleg, indiferent ca ești femeie sau barbat, nu te uiți, dacă s a evacuat tot, ce mai, dacă e curat??!!!

 24. Am o poveste ușor ” scary” cu o toaletă.
  Acum mulți ani, eram intr un club faimos din Bv cu un grup.Si merg eu ca o floricica la toaletă(erau vreo 2, 3 tipe când am intrat,pe la oglinda), îmi termin treaba în cabină și dau sa ies….cand colo, se blocase usa, clanta nu funcționa și incep sa tot trag de clanta.Ma apuc și sa strig, dar alea plecase, muzica din club acoperea vocea mea…cand am rămas cu clanta în mână, am început sa ma panichez și sa ma tot împing în ușă…după ceva forțari,ușa se deschide dar alea 5 minute mi s au părut o veșnicie și mi am făcut și filme cum ca pot pati ceva mai grav și nimeni nu ma aude.

 25. Tocmai mi-ai dat un răspuns unei întrebări care mă frământă de vreo 6 luni. Spoiler alert e cu chestii dezgustătoare, dacă va știți sensibili, nu citiți mai departe.
  Preambul: intr-o mirifica urbe a dacilor liberi, de care apartin administrativ-teritorial, am mers sa-mi schimb pașaportul. Evidența populației in această urbe se calca pe unghii cu declarearea de vehicule, înmatriculari, permise…de toate. Cozi peste cozi, cu cei de la inmatriculari cu cozi formate din creierii nopții, toalete ioc.
  Ei si ies eu de la pașapoarte, ocolesc cu stil 2 cozi, imi fac cu greu loc prin a treia si sunt împinsă cumva inspre ușa interioara (ca sunt 2 seturi de uși). Mi se pare ca am un picior care se cam lipeste de podea, ies afara si constat ca tocmai luasem pe talpa un mareeee căcat..ca n-am cum sa-l numesc altfel.
  Bai oameni buni, acu nedumerirea mea e alta: cum l-ai facut in usa instituției? Stateai la coadă, ai simtit cum te taie, ai realizat ca până la cea mai apropiata budă( care mai e si super jegoasa) faci 30 min, mai pierzi si randul la coada si ai decis: aia e, il fac si-l scot pe crac in usa instituției.
  Un pic off-topic comentariul meu. Dar la toate problemele descrise de tine aș adauga si lipsa in sine a toaletelor publice dar si lipsa crasa a bunului simt pentru o mare parte din concetățeni.

  1. Mda, e singurul scenariu la care eu m-am putut gandi. Oricât de încrâncenati ar fi oamenii care stau la coadă mă gândesc ca ar fi văzut totuși că cineva s-a pus pe ciuci si s-a apucat de treabă.
   M-am gandit apoi la miros, bai cum să stai la coada cu orele și sa nu te deranjeze, mai ales ca era vara? Mi-am răspuns singura: la câti oameni se strang acolo, intr-o încăpere fara ferestre, oricum nu ști ce mirosi, la propriu.
   Stau și mă gândesc cum poți accepta un proiect al unei cladiri publice in care sa nu ai nici măcar o toaleta pentru cetățeni. Cum, imediat după o pandemie, nu te dotezi cu aparate care eliberează bon de ordine pentru cei care nu știu să se programeze online și accepți balamucul și imbulzeala a sute de oameni intr-un spațiu inchis.

 26. Ce subiect ofertant!
  Ai mei stau in Bacau, in centru mori cu vezica-n brațe. Când merg la ei îmi calculez ieșirile ca sa nu fiu nevoită sa beau și o cafea 2 numa pentru buda.
  Cea mai infecta buda ever am nimerit-o in Maramureș la ceva mănăstire unde m-au carat ai mei. Nu descriu buda ca vomitam toți! E undeva intr-o trecătoare, îmi scapă acum.
  De când îs relocata mai la vest, când vin in țara ii scot pe ai mei in vacanța așa ca am bătut România oleacă, nu înțeleg lipsa budelor. In străinătate măcar exista. Unele mai curate, altele jegoase hepatita.
  Sa te ferească bărbosul sa ai vreo boala de intestine in Ro!
  Mda, azi fără haz, dar o sa povestesc odată și aventurile mele cu budele din Germania anilor 2001 🙂

 27. Mai, n-am incercat niciodata, dar stiu ca exista un fel de palnii pt femei, ca sa poata sa faca pipi din picioare. Se gasesc si pe la noi pe plaiurile mioritice. Tot trebuie sa intri in cabina aia mizerabila, dar macar stai mai la distanta, ca baietii :)))))
  Eu decat sa intru intr-o buda din aia ecologica, mai bine fac pe mine 🤣🤣🤣
  Ah, cand eram gravida, din cauza presiunii pe vezica probabil, cand mergeam la baie stateam in echilibristica (sunt destul de inalta) si mereeeeeu imi pleca un firicel in jos pe picior 😳 o data a trebuit sa ma urc asa in avion, uda pe blugi :))

  1. Am văzut și eu saraciile alea, da nu știu dacă aș avea curaj să încerc :))

   Legat de treaba cu gravida și blugii uzi… Am auzit și eu că se întâmplă. De la o prietenă, desigur 🙈

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *