Nu știu alții cum sunt, dar eu în ultimii ani am o problemă. După cum v-ați dat probabil seama încă din titlu, cu sarea. Mai exact, cu capacitatea sării de a săra sau a nu săra.

Și problema mea e următoarea: sarea care se găsește în comerț în ultimii ani, fie nu sărează mai deloc, de trebuie să pui ca apucatu’ în mâncare să se simtă ceva, fie sărează de faci mâncarea numa bună să fie linsă de vaci, că de mâncat de către oameni nu prea mai e…

Na, să zicem că după primele două, trei dăți în care o dau de gard și fac mâncarea necomestibilă, încep să mă prind cam cum stau lucrurile și o țintesc. Și aici intervine adevărata problemă. Reprezentată prin faptul că același tip de sare, dar FIX același, nu sărează de două ori la rând la fel.

Mă scoate din minți chestia asta, jur! Cumpăr în mod constant aceeași afurisită de sare, în speranța că na, am nimerit cantitatea care trebuie ca să iasă mâncarea ok și jap! la următoarea cutie iar nu mai e la fel. Păi și să nu te apuce nervii capului?!?

Și da, știu, o să ziceți să pun foarte puțină și dacă nu e suficientă, să-și mai adauge fiecare când mănâncă. Dar nici așa nu merge, pentru că v-am zis, au fost dăți în care chiar am pus puuuuțiiiin, puțintel de tot și tot a fost prea sărat! Așa că presupun că unica soluție ar fi să gătesc fără să pun sare deloc și apoi să-și toarne fiecare în farfurie cât consideră. Dar nici așa nu-i bine… Că mie mie se pare că dacă nu adaugi sare în timpul procesului de gătire, pur și simplu mâncarea nu are același gust, oricât ai încerca să o dregi apoi când mănânci. Oi fi eu nebună, nu zic nu, dar așa mi se pare mie.

Probleme, probleme grave, vă zic…

7 thoughts on “De ce nu mai sărează sarea cum trebuie?

 1. Acelasi pitc il am si eu si sincer cred mai ales la zemurile cu carne ca tre sare cand fierbi carnea altfel nu are niciun gust.O fi pitic sau chiar asa este cert e ca misterul tau cu sarea care nu sărează nu il pot elucida 🤨

 2. Aute cine mă onorează cu primul comentariu aici 😁
  Bonsoar, doamnă dragă, bun venit!

  Cât despre sare, eu tot mai sper că o să o găsesc totuși pe AIA cum trebuie, că m-am săturat de experimente 😐

 3. Ce probleme… Noroc că gătesc atât de rar (și de simplu). Și în general doar pentru mine, așa că nu mă prea interesează cum iese. Mănânc oricum.
  Și totuși, îmi permit o întrebare. Și dacă vina e mai degrabă a noastră? Mai precis a pervertirii gustului datorita “prefabricatelor” din comerț și mâncării de la fast-food. Din câte știu aici se face risipa de sare (și de zahar) și de aici cred că în timp se schimba nivelul de percepție. Altfel spus, daca sarea sărează la fel de fapt dar gradul de saturare al receptorilor noștri variază în funcție de “meniul” din ultima perioada? Îmi dau și eu cu părerea (total amatoristic și dea dreptul neimplicat – despic firul in patru doar 😁)
  Oricum, in ce mă privește nu am probleme prea mari in ce privește gustul. Doar sa nu fie ciorbe sau salata de vinete. Sau ceva în oțet. Sau muștar. Caz în care n-am nici o problema pentru că nu mă ating de așa ceva 😈.

  1. E posibil să fie ceva adevărat și în ce spui tu, deși noi mâncăm rar junk food si “prefabricate”, tocmai pentru că prefer să gătesc.

   Însă problema mea nu e neapărat că nu mai sărează, ci mai degrabă că gustul rezultat e inconsecvent – aceeași sare sărează o dată de iese mâncarea potroacă, iar la cutia următoare, aceeași marcă, pun sare cu lingura și tot nu se simte 🤷‍♀️

   Probleme, probleme… 😂

 4. Încearcă sarea grunjoasă. De ani folosesc doar sare pt murături, un sac de 5 kg și scapi de-o grija multă vreme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *