Zic să începem anul în forță, vorbind… Despre mine! :))

Azi am decis să vă fac cunoștință un pic mai bine cu nebuna din spatele vorbelor pe care le citiți aici, așa că, iată: complet aleatorii și fără vreo ordine anume, 50 de chestii despre mine.

1. Sunt pitică. Eu susțin că aș avea 1,65 m, soțul din dotare susține că la măsurătorile efectuate de el nu rezultă mai mult de 1,63 nici cu slujbe. Eu susțin că mă fură la măsurat, da nfine…

2. Nu sunt blondă natural. Nici pe departe. Sunt șatenă, chiar destul de închis, aproape spre brunet. Dar în sufletul meu, sunt blondă, așa că umblu cu cioara vopsită de vreo 15 ani, dacă nu și mai bine.

3. Nu mă omor după dulciuri. Îmi plac, dar nu sunt pasiunea mea cea mai mare. Prefer chestiile sărate. Dă-mi să aleg între o bucată de tort și o merdenea și, în 99% din cazuri o să aleg varianta sărată.

4. Urăsc visceral șerpii, gângăniile precum gândaci, fluturi de noapte, păianjeni și alte dihănii asemenea.

5. În același registru, mi-e frică de păsări de mă kk pe mine. Nu contează că sunt porumbei, ciori, găini sau peruși, dacă se apropie de mine vreo zburătoare, fac culcat pe burtă mai rapid decât orice soldat antrenat.

6. Îmi place berea. Dap, chiar și iarna.

7. Urăsc frigul. Din tot sufletul meu. Urăsc să îmi fie frig. Paradoxal, având în vedere unde locuiesc…

8. Îmi place să gătesc. Iubesc procesul în sine, urăsc întrebarea “ce naiba să mai gătesc azi?”

9. Am urât toată perioada cât am fost gravidă. Ok, poate “urât” e puțin prea intens, dar nu mi-a plăcut deloc să fiu gravidă. Nu m-am simțit călare pe norișori roz și nu am făcut pârtzuri în culoarea curcubeului. Mi s-au umflat mâinile și picioarele, de la un moment dat nu-mi mai puteam lega singură șireturile și m-au chinuit cârceii noaptea ceva înfiorător.

10. Sunt Mare Maestru Absolut cu Centură Neagră la Procrastinare. Cu greu cred că mă poate învinge cineva.

11. Încerc să îmi înving procrastinarea uitându-mă pe iutub la videoclipuri despre cum să nu mai procrastinezi.

12. Iubesc papetăria. Dă-mi drumul într-o librărie și lasă-mă să pipăi și să miros și să pun mâna pe agende, caiete, carnețele, pixuri, markere, stilouri și post-it-uri și m-ai făcut mai fericită decât un copil într-un magazin de jucării.

13. Îmi place să conduc.

14. Îmi iese parcarea laterală cu spatele fără probleme, chiar și în cele mai înguste locuri, da să nu mă pui să parchez lateral cu fața că-mi dă cu virgulă.

15. Ador cartofii. În orice formă și orice cantitate. Piure, prăjiți, franțuzești, țărănești, la cuptor, la grătar, you make it, I eat it.

16. Nu-mi place să fac curățenie. Paradoxal, urăsc mizeria și dezordinea. Dacă aș avea o baghetă magică, jur că n-aș folosi-o la nimic altceva decât pentru curățenie și ordine magică, fără efort din partea mea.

17. Îmi iubesc copilul mai mult decât am crezut că poți iubi vreodată o altă ființă, dar când începe să se smiorcăie, îmi vine să fug unde văd cu ochii.

18. Înclin de multe ori să fiu sarcastică, așa că multă lume mă percepe ca pe o japiță. Aia e, nu poți mulțumi pe toată lumea.

19. Fumez. Uneori ca o locomotivă.

20. Nu prea îmi plac oamenii. Și nici ei pe mine. Dar ăia cu care rezonez sunt mișto și mă bucur că fac parte din viața mea.

21. Îmi iubesc meseria și nu aș schimba-o pentru nimic în lume. Mai vedem peste 10-15 ani…

22. Am avut la un moment dat în viața mea aproape 100 de kilograme. Mai exact, 99,8.

23. Sunt născută pe data de 13 și, deși n-am superstiții în general, în zile de 13 mi s-au întâmplat multe lucruri mișto.

24. M-am născut cu o malformație congenitală a aparatului urinar, motiv pentru care mi-am petrecut o bună parte din copilărie prin spitale. Mi-a fost redată o viață normală de către un medic de la Grigore Alexandrescu din București, căruia îi voi fi recunoscătoare până la sfârșitul zilelor.

25. Îmi iubesc câinii la nebunie, deși uneori mă scot din sărite de 87504 ori pe zi. Nu-mi imaginez viața fără ei.

26. Mașina mea arată constant ca o troacă de porci. Așa de horror încât evit să iau oameni în mașină dacă nu e absolut neapărat și inevitabil necesar.

27. Am întotdeauna în geantă un pix și un carnețel sau o agendă. Să fie, să nu trebuiască.

28. Mă gândesc și acum cu drag la profele mele de română. Cea din clasele 5-8, doamna Tamaș, care mi-a fost și dirigintă și doamna Dobrescu, din liceu. Niște doamne în adevăratul sens al cuvântului.

29. Îmi plac jumările cu muștar și ceapă roșie și slăninuța la grătar.

30. Strănut fără zgomot.

31. Cel căruia îi spun “tata” nu este tatăl meu biologic. Dar este cel mai bun tată pe care mi l-aș fi putut dori. Și cel mai grozav bunic pentru băiețelul meu.

32. Sunt haotică, dezorganizată, dezordonată și delăsătoare. Dar mă tratez 🙂

33. Până să am copilul, eram genul ăla de Grinch care dădea ochii peste cap și ofta a sictir din momentul în care începeau să apară prin magazine primele semne de Crăciun, pe la sfârșitul lui octombrie – incepurul lui noiembrie. Acum, de dragul bucuriei lui, decorez casa de la 1 decembrie și mă bucur de fiecare zi până la Crăciun.

34. Am permis categoria B din 2000 (parcă) și categoria A din 2007. Am avut până acum 4 mașini și 5 motociclete.

35. Sufăr uneori de migrene.

36. Îmi place să citesc. Cărți fizice, Kindle, articole mișto, nu contează, cuvânt scris să fie.

37. Am tendința să judec oamenii cu răutate. Când văd ceva ce nu se încadrează în “standardele” mele, de obicei, primul meu gând e “Ia, ui și la ăla/aia, ce bou/vacă!” După care îmi impun să fac un pas în spate și să îmi retrag gândurile astea. Din păcate, e genul de comportament cu care am crescut și care mi s-a inoculat atât de puternic încât trebuie să mă controlez și să îmi trag 2 palme ca să ies din tiparul ăsta.

38. Am un frate despre a cărui existență am aflat numai atunci când tatăl nostru biologic comun a dat colțu. Nu l-am cunoscut față în față (pe frate, de tată îmi amintesc vag).

39. Cânt cu patos și din toți bojocii în mașină, deși am una dintre cele mai groaznice voci și zero ureche muzicală.

40. Îmi place hocheiul. Să mă uit. Deși aș încerca și să joc, dacă s-ar ivi ocazia. Cred.

41. Nu citesc o carte până la capăt dacă nu mă prinde, doar de dragul de a o citi. De asemenea, dacă nu mă prinde după prima pagină, maxim după a doua, nici măcar nu o cumpăr, darmite să o mai citesc.

42. Mersul la manichiură e chestia de care țin cu dinții și la care nu renunț decât dacă se crapă Universul.

43. Îmi place de mine acum, la 40 de ani, mai mult decât îmi plăcea de mine la 20 sau la 30.

44. Parfumul meu preferat din toate timpurile e Escale a Portofino.

45. N-am mâncat ciorbă de burtă până pe la 30 și ceva de ani. Idem nici vită la grătar. Fritz a fost cel care m-a convins să încerc. Lucru pentru care îi mulțumesc.

46. Rareori îmi pasă ce gândesc alții despre mine. Îmi pasă de părerile celor cu adevărat importanți pentru mine. Restul e can can.

47. Am ochi verzi.

48. Îmi place porumbul în orice formă – fiert, floricele, în salate, crocant, mămăligă. Mai puțin copt. Ăla nu-mi place neam.

49. Îmi plac oamenii veseli și optimiști.

50. Tocmai mi-am dat seama că nu e chiar ușor să spui o grămadă de lucruri despre propria persoană 🙂

17 thoughts on “50 de chestii aleatorii despre mine

 1. Pfff ..parca mă descrii pe mine la unele puncte ….Și eu am ochii verzi 😀 ,îmi place sa citesc ,la fel dacă nu ma pasionează de la prima pagina max 2 o las baltă… citind calitățile tale mai mult de jumătate sunt eu( mai puțin condusul ,nu s pasionată da am permisul) așa că da ești un om normal ! Îmi plac maxim postările tale și poate poate voi avea ocazia de a te întâlni….

 2. Iulia, noi descoperim la tine mai mult de 50 de chestii, toate tare faine. Mulțumesc că ne faci viața faină. Să ai parte de tot ce îți dorești în anul care tocmai a sosit. Ești o bucurie pentru cititori.

 3. Buna! imi placeau postarile tale de pe blogul dlui Vasilescu.Am aflat de acest blog si am zis sa te citesc si aici.

 4. Am aflat de blogul tău de pe blogul lui Mihai. Să îl “crești” și pe acesta (al tău) în 2023! Nu citesc constant, dar recuperez și articole vechi când am timp. Îmi place cum scrii. La mulți ani!

 5. Simpatică lista!
  Mă regăsesc la multe puncte: înălțimea intimidantă, crăpelnița (cartofi, mici, slană-faceți ce spune nu ce face medicul 😛), hidratarea pe bază de hamei, migrenele ocazionale, culoarea ochilor, iubirea pentru animale 😊, dezordonare şi delăsare..
  Şi procrastinare, dar acolo amândouă trebuie să recunoaştem supremația maestrului hacker 😂

 6. 14. Încă n-am întâlnit pe nimeni care să reușească să parcheze lateral cu fața pe un loc unde încape doar o mașină.

  1. Îți fac cunoștință cu bărbatu-meu. Lui îi iese. Bonus de Schadenfreude: nu-i iese tot timpul din prima laterala cu spatele. Muhahaha 😁

 7. Buna Iulia, te-am descoperit la MV și după cum ți-am scris și la el chiar îmi place cum scrii. Din exercițiul cu 50 văd și de ce: avem chestii in comun 😁
  Bine și articolul cu ce-o sa zică lumea e balsam, fix așa zic și eu.
  Deci ma abonez azi la blogul tău și in funcție de cum înving procrastinatoarea șefa care ma bântuie o sa di comentez 😁
  Hai noroc, c-o bere, normal! 🍻

  1. Salut, bun venit pe la mine, sper să îți placă și ce vei găsi aici de-acum încolo. Dacă nu uit. Sau nu mă pălește procrastinarea 😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *