Știu că sunt restantă cu textul ăsta, eu am înțeles ceva greșit, din „se schimbă ora” eu am priceput „se schimbă ziua” 🙄

Prin urmare, mă scuzați, s-a greșit și acum se încearcă remedierea erorii.

Săptămâna trecută a fost una destul de alandala, așa că o parte din ce aveam planificat în meniu nu am mai apucat să gătesc.

Și pentru că și săptămâna asta se anunță una destul de plină, am pus pe listă chestii cât mai simple și mai rapide, ca să nu-mi bat singură cuie în talpă.

Ziceam tura trecută că aș face ceva cu somon, la solicitarea fiului nostru, copilul. N-am mai apucat, așa cum n-am apucat să fac nici quiche-ul pe care îl plănuisem. Așa că duminică am zis să împușc doi iepuri dintr-o dată și am făcut un quiche cu somon și sparanghel.

Șoc și groază, copilul n-a mâncat, pentru că „somonul e bun, sparanghelul e iachi”. Aia e, pățăști. Partea bună e că ne-a mai rămas și pe azi, deci cu asta m-am scos.

🥣 În rest, la capitolul zeamă cam duc lipsă de inspirație. Cred însă că o să fac o ciorbă de cartofi cu tarhon, că nu am mai făcut de ceva vreme. Cumva poate și pentru că e genul de ciorbă pe care eu o asociez mai mult cu iarna și frigul, iar acu pare că aproape ar da să vină primăvara și la Brașov.

Cât despre restul felurilor de mâncare, cam astea ar fi ideile pe care mi le-am notat. Vedem ce apuc să fac din ele:

🥣 Am găsit pe marele internet o rețetă de cartofi cu brânză și șuncă (o „casserole” cum zic americanii) care pare destul de simplă și pare să aibă potențial să placă întregii familii, fără ingrediente cu potențial „iachi”. Dacă vreți să aruncați un ochi, rețeta e asta.

🥣 Aș mai face apoi o mâncare pe care am mai făcut-o o dată și a avut mare succes – un fel de iahnie cu cârnați, dar mai pe repede-nainte și mai pe trișat, așa.

Pe scurt – 3 conserve de fasole, de diferite culori (eu data trecută am găsit albă, roșie și pestriță), un pic de ceapă, un pic de suc de roșii, un pic de cârnat.

Am călit ceapa, când s-a înmuiat am pus peste ea cârnatul tăiat feliuțe, l-am lăsat cât să se rumenească puțin, apoi am adăugat conservele de fasole scurse de apă și am mai pus și niște suc de roșii, am lăsat să dea câteva clocote și cam aia a fost. Avantajul e că fasolea fiind din conservă e gata fiartă și practic nu mai trebuie decât să se încălzească un pic și să se amestece cu restul ingredientelor.

🥣 Apoi mai am în cap să fac un soi de sandvișuri – sau burgeri, dacă vreți – pe bază de pulled pork și chifle proaspete, că am în congelator un mușchiuleț de porc căruia nu era sigură ce întrebuințare să îi dau.

🥣 Într-una din zile am în cap să fac ceva pe bază de orzo. Încă nu știu sigur ce, ori niște pui cu orzo, ori poate o salată (îmi fac cu ochiul rețetele asta și asta).

🥣 Și ca ultimă idee a săptămânii probabil voi apela la sfintele paste, că astea nu dau greș niciodată. Încă nu am nici cea mai vagă idee despre ce și cum și în ce fel, așa că cel mai probabil o să improvizez în funcție de ce mai găsesc prin frigider și/sau congelator.

🥣 Fix după ce am terminat de scris m-a mai pocnit o idee în cap – poate aș mai putea să fac un pui mânăstiresc, am mai făcut și a avut succes. Așa că iaca, a intrat și dânsul pe listă, chiar la închiderea programului.

Cam ăsta ar fi planul meu. Un pic haotic, un pic întârziat, dar mai bine mai târziu decât deloc. Zic și eu…

Voi? Planuri? Meniuri? Idei? Pe haos sau pe liniște, cum se prefigurează săptămâna care tocmai începe?

Sursa foto: freepik.com

34 thoughts on “Meniul săptămânii 27.03 – 02.04.2023

  1. Haos total , la munca zi de zi de la 10 la 22 dar o sa vad cum imi fac organigrama sa-mi dau o zi libera . Pentru doua saptamani am ramas doar eu cu sotul acasa si cum ‘mnealui are program mai lejer, l-am delegat sef de lucrari in astea doua saptamani . 😅

  2. Eu am făcut o ciorbă/zeamă cu carne de vită, o mâncare de mazăre si un pic de friptură de vită (doar eu și copilul mâncăm).
    Noi mâncăm de mai multe ori din aceleași feluri de mâncare, miercuri si vineri copilul mănâncă la bunici, iar soțul lucreaza la birou si cumpără mâncare gătită (bună si ieftină) de la un mic local din zonă.
    Imi place ideea cu împărțirea meniului.

  3. Pe saptamana asta am in meniu o ciorba de rata(de casa), snitele cu piure(cel mai brobabil) si cred ca am sa ma bag si la niste sarmalute, ca am eu asa o pofta! 🤗

    1. Mă crezi dacă-ți spun că n-am mâncat niciodată ciorbă de rață? De fapt, în afară de piept de rață la cuptor, nu cred că am mâncat ever altă chestie cu rață.

      Sunt dubioasă? 🤔

    2. Nu esti dubioasa! nu esti singura care imi spune ca nu a mancat altceva decat piept! ciorbita o fac din aripi, pulpe si pt mai nult gust pun si spinarea(care ajunge la catelusa din curte)

    3. E bine că nu-s singura 😁

      Dacă stau bine să mă gândesc, nici nu cred că am văzut vreodată rață întreagă pe la magazine.

  4. Eu am facut o supa crema de cartofi dulci, muschiulet de vita in sos de vin cu garnitura de morcovi (cu miere). Pe lista mai sunt orez cu pui si legume in sos dulce-acrisor (fel chinezesc), hamburgeri din legume cu telina si cartofi si cred ca mai am curcan si legume (gyros) cu tortilla.
    Cam atata pe saptamana asta, ca inca nu mi-am revenit de la schimbat ora😵‍💫😵

    1. Am făcut și eu săptămâna trecută garnitură la un fel de mâncare niște legume caramelizate (tot cu miere). Mmmm, bun 🤤

      Hamburgerii din legume ce legume conțin? Cartofii și țelina sunt garnitura?

    2. La hamburgerii din legume trisez, ii cumpar de-a gata de la o macelarie + care face totul artizanal. Dar hamburgerii astia contin printre altele mazare, porumb, morcov, cartof dulce si fasole. Cred ca mai au si altceva printre dar sunt tare buni la gust😋

    3. De sunat sună bine, trebuie să recunosc 😁

      Dacă nu uit, mă documentez oleacă pe net, poate găsesc vreo rețetă care să îmi surâdă 😁

  5. Din cauză de program foarte încărcat până la sfârșitul lunii iunie voi găti la inspirația momentului și la ce găsesc în frigider, pentru săptămâna asta mi-am propus niște ardei umpluți cu orez și ciuperci, ieri am manufacturat o pizza albă cu ceva hribi deasupra că zăceau în frigider, doradă la cuptor și am o poftă nebună de somon cu cartofi copți cu unt și salată verde. Ah, am mai făcut și un pic de ștrudel cu mere și înghețată lângă. În rest hazardul face legea 🤷

    1. Aoleu, program încărcat până în iunie? 😳

      Și eu mă plâng că săptămâna asta e aglomerată 😂

      Am descoperit și eu recent că am în congelator 2 pești. Au rămas de la un grătar cu niște prieteni. Problema e că habar nu am ce pești sunt și cum i-aș putea găti 😂

  6. Bună, Iulia!
    Am crezut că un proiect te ține departe de bucătărie.
    Sâmbătă am grădinărit iar duminică am mâncat în oraș, la prânz.
    Ieri am făcut lipii la micul dejun, fiecare le-a mâncat cu ce a vrut: brânză, icre, unt, ciocolată.
    Pentru săptămâna aceasta : mazăre, pilaf, spanac, salate cu ridichi și leurdă ,pizza, o ciorbă de cartofi.
    Desert – foi cu miere și nuci umplute cu smântână.

    1. Adevărul e că m-am aglomerat cu munca, acum, pe final de lună.

      Plus că s-au adunat și prin casă/curte chestii…

      Pfoai, ce poftă mi-ai făcut de leurdă 🤤🤤🤤

      Musai să fac cumva să ajung la piață zilele astea!

  7. Eu mai am o lună până la leurdă, la cum s-a apucat oar să ningă afară, dar și cand ne vom apuca să dăm iama în ea, o luna vom mirosi ca vajnici conți Dracula.
    Săptămâna asta vor gati copiii pen’că Oldjana fuge cu niște fete la Veneția (sper ca a secat de tot😝), iar eu nu sunt luptător pentru egalitate, ea e mai egală decât mine la făcut mâncare. Am sa va povestesc in fiecare sfârșit dă zi ce vrăji au facut Samanții mei (nu știu pluralul de la Samanta).
    Pofta bună-o-săptămână, dragii moșului!

    1. Pfuuu, ce te-ai scos! Și singur acasă, și cu bucătari! Ce să zic… Enjoy!

      Și ps: spor la dat zăpada 😂

  8. Dintr-o ditamai pulpa de curcan, am produs o supa cu găluști și un pilaf.
    Apoi câțiva dovlecei umpluți cu cușcuș. Eu ii mănânc așa, de post. Jumătatea mea mai buna cu ceva carne lângă – cel mai probabil șnițel.
    Ce-o mai fi, om mai vedea. Am luat un pic de inspirație și de aici 🤗

    1. Uuu, ce bine sună dovleceii ăia 🤤

      La mine sigur nu s-ar găsi alt mușteriu pentru ei în afară de mine, dar poate-mi fac măcar vreo câțiva.

  9. Si aici e ca la nebuni, si la munca si acasa. La munca pt ca mi-a plecat o colega si pana pe la mijlocul lui Aprilie am de facut munca pt 2, acasa pt ca incerc sa fac cat mai multe acum, cat inca nu sunt cat balena si ma pot misca (si inca imi functioneaza cumva creierul). Deci intre 10000 de mailuri si ales carucioare si culori pt camera copilului, am facut sambata niste hot-dog si niste sandwichuri toast cu ce era prin frigider si urma sa expire, duminica o omleta cu feta si rosii la pranz si chiftelute cu piure seara, iar pt saptamana asta o supa crema de legume si niste paste cu carne de porc (pulpa, ca aia aveam la dispozitie) si suc de rosii. Fast-food style 🙂
    Saptamana frumoasa!

    P.S. Recunosc ca ieri m-am gandit ce-i cu tine de nu apare lista cu bucate si ma gandeam sa nu fie iar ceva cu cateii/pisica. Sunt bine toti, da?

    1. Ieri s-a întâmplat o întâmplare… cum ar veni, mi-a mâncat tehnologia tema 🙄

      Și m-am enervat așa de tare, că nu am mai avut nervi să rescriu. Bine, vina a fost integral a mea, ar fi trebuit să îmi păstrez bunul obicei de a scrie textele mai întâi în Word, după care aici.
      Dar ieri m-am simțit curajoasă și inspirată și am scris direct. Iar Murphy, firește, n-a pierdut ocazia să-mi dea peste bot…

    2. Momentul ala in care vrei sa castigi timp….stiu ce zici :)) N-are nimic, important e ca a venit si ca n-a existat niciun motiv grav pt intarziere.

  10. Să-ți dea bunul Dumnezeu sănătate că lăsași și link cu rețete! Decât atât 🤗🤗🤗

    1. Să-ți fie cu folos 🤗

      Dacă vrei, mai pun și pe viitor. Până acum n-am pus că mna, multe chestii au diverse variațiuni și variante și m-am gândit că e mai simplu să caute fiecare pe net și să își aleagă varianta care îl coafează.

    2. Și numai că dau click și m-ai scutit de căutat m-a coafat maxim 🙂

    3. Notat, mai facem și pe viitor! 😉

      Numa ziceți, no, care ce mai dorește, ce mai poftește. În măsura în care pot, mă adaptez 🙃

  11. Pentru saptamana asta, mi-ai dat mare inspiratie cu quiche. Deci diseara avem quiche lorraine. Maine avem chiftelute de porc cu piure de cartofi. Joi avem curcan la cuptor cu piure de morcovi pentru noi (hmm tocmai am sesizat ca am 2 zile la rand piure… Eh, ne place, vedem cum iese!) si mamaliga cu broccoli si parmezan pentru fi-miu (nu strambati din nas, ca si eu am strambat initial! Va dau cuvantul meu de onoare ca e extraordinar de bun! … Daca va place broccoli, evident. Fi-miu adora) , vineri facem burgeri cu cartofi prajiti, sambata bagam si noi niste spaghete bolognaise home made de barbata-miu care le face dumnezeesti. Si duminica… Sa traim pana atunci :))
    Ah, si ca zeama pun diseara de o ciorba de dovlecei, comandata de ceva timp.
    Daca mai prind alte idei de la voi, se schimba meniul in doi timpi si trei miscari =))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *