Povestea Mara ieri despre domnul care a luat-o practic la unșpe metri că n-a făcut copii suficienți [și când zic „domnul” o spun în cel mai eufemistic mod posibil, ca să nu scriu acilea vorbe precum moluscă decerebrată sau cretin sau altele asemenea]. Și firește, dacă mi s-a părut de noaptea minții acel personaj, a trebuit să-mi arunce Murphy neîntârziat unul similar în cale și mie, doar câteva ceasuri mai târziu.

Dar înainte să vă povestesc replica de noaptea minții a respectivei persoane (cu care am avut de-a face live, nu pe interneți), trebuie să vă relatez mai întâi partea a doua a conversației, că apoi oarecum se explică prima parte.

Așadar: discuție la o țigară. Nu contează nici locul, nici toți participanții, suficient este că unul dintre ei eram eu și unul – personajul în cauză.

Dintr-una în alta ajungem la subiectul câini. Sunt întrebată ce fel de câini avem acasă. Răspund. Și are loc următoarea discuție halucinantă:

Personaj: ********* (partea asta o păstrez pentru final, că dacă o scriu de la început, nu mai citiți restul)

Eu: *********

– El: Mda, sunt foarte frumoși Schnauzerii, îmi plac și mie. Sunt musculoși, așa, par foarte puternici…

Da, sunt…

Dar mie mi-e frică de ei de nu mai pot! Că au o problemă! Acuma nu știu, o fi genetic, o fi o problemă a rasei lor…

???

Păi da! Că când ajung la vârsta de 7 ani, le crește creierul atât de mare, încât nu le mai încape în craniu. Și atunci înnebunesc! Și își atacă stăpânii! Daaaa, știu chiar eu un caz!

……………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………….

Gata? V-ați adunat cafelele de pe tastaturi? Ați terminat să vă cruciți? Ați terminat de râs cu muci? V-ați luat ecran albastru? V-ați revenit? Mbun, atunci să continuăm.

Io vă zic sincer, m-a bușit râsul. Atunci. Pe loc. Cu zgomot. N-am putut să mă abțin. Și asta nu pentru că am Schnauzeri în particular, nu pentru că am câini, în general, de cel puțin 15 ani, nu pentru că o mare parte din prietenii mei sunt crescători de câini, medici veterinari și/sau oameni cu muuuultă experiență în tot ceea ce înseamnă câini.

Ci pentru că ultima dată când am auzit treaba asta cu câinii cărora le crește creierul și o iau razna era prin ’86 – ’87, cam așa. Și era legată de Dobermani. Și am auzit-o spusă doct de Țache a lu’ Păvălache, din vârfu dealului. Care la 14 ani era a treia oară în clasa a patra, iar ulterior a înfundat ceva case de corecție și pușcării. Da nu asta e relevant.

Ce mi-a dat mie ecran negru de-a dreptul, că de ăla albastru am trecut demult, a fost următoarea chestie:

Băi, suntem în anul de grație 2024. Nu am pretenția să realizezi că ai practic toată informația Pământului la vârful degetelor. Nu. Că mi-e clar că majoritatea nu știu asta. E clar că smartfonu ăla e strict pentru poze, iar netul folosește exclusiv pentru feisbuc, uațap și candy crush. Punct.

Bă. Dar să ai în jur de 30+ de ani. Să ai și un copil. Să nu pari, la prima vedere, că îți curge scuipat din gură. Iar minima ta logică (că de cultură generală dacă zic, mi-e teamă că mulți o să creadă că e înjurătură) nu îți poate face ăia 2 neuroni să realizeze că nici unei ființe vii nu are cum să îi crească creierul – și încă brusc, așa, la 7 ani FIX, nici o zi mai devreme, nici o zi mai târziu – iar acest lucru să ducă ulterior la înnebunirea bruscă a respectivei ființe.

Care stare de nebunie să nu se manifeste nicicum altfel decât prin atacarea bipedului adorat mai până acu o zi, înaintea împlinirii fatidicei vârste de 7 ani.

Pe românește: cum căcat poți să fii atât de idiot încât să nu ai o minimă logică și niște cunoștințe elementare de biologie? Adică pe bune, nici măcar 12 clase nu-ți trebuie. Dacă ai frecventat măcar ocazional cursurile claselor 1-8, tot ai prins niște biologie. Măcar așea, oleacă, pe fund.

Și chiar dacă n-ai prins biologia, că era fix ora la care chiuleai cel mai abitir, cum căcat îți poți totuși imagina că creierul unei ființe poate a crește până ce nu-i mai încape în tărtăcuță. Și că acest lucru nu va duce la crăparea respectivei ființe, ci la țăcănirea ei?!?

Mda. Deci practic voiam să vă anunț că dacă dispar brusc din viața online și cea offline peste vreo 4 luni, așa, să știți că m-a halit cătzaua Leda. Că în luna mai a anului ăstuia face fix 7 ani. Am belit-o, cum ar veni. Că ea oricum e fioroasă din fire. Apăi când i-o mai crește și cerebelu și n-o mai avea loc în bostan, să te ții halimai!

Pentru cine nu știe, asta e bestia care ne va curma zilele:

*********

Ei, și pentru că ați fost curajoși și ați citit până aici, vă ofer acum bonus, bomboana de pe coliva halucinantei conversații pe care v-am redat-o mai sus.

Căci personajul despre care v-am relatat, auzind numărul și dimensiunile câinilor pe care îi deținem, a debitat următoarele:

Da de ce aveți atâția și așa de mari? Ați vrut mai mulți copii și nu v-a ieșit, sau cum?

……………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………….

Sursa foto titlu: Image by wayhomestudio on Freepik

39 thoughts on “Amuzantul zilei

 1. Eu ce sa mai zic ca noi avem rottweileri? Ne mănâncă la micul dejun sau la cina? Nu I as da pt nimic În lume! Unul dintre ei a făcut 9 ani în ziua de Crăciun, cred ca I a dat cu virgula!

 2. “Da de ce aveți atâția și așa de mari? Ați vrut mai mulți copii și nu v-a ieșit, sau cum?” La câtă biologie știe domnu’, poate crede că nu v-au ieșit copii, ci căței! Da’ voi copii ați vrut, nu?😀

 3. Cred că i-aș fi răspuns “Noi am făcut copii, dar de la maternitate ne-au dat câinii” 😎

  1. Ahahahahaha, ce bună e asta! 😂
   Nu m-a dus capul pe moment, dar adevărul e că efectiv m-a blocat cu replica aia. Like… WTF?!? 😳

 4. Mi-a venit brusc in minte ceva frumos, melodia “daca tu ai dispărea ” in interpretarea lui Alifantis.
  Revenind, eu am văzut stăpâni de câini care le pun câte o cutiuță in care să le crească excesul de creier. Bine că Pământul e plat că altfel am sta cu capul in jos🤫

 5. Doaaamne, ce să mai zici… Problema e că sunt mulți, unde să ne ascundem de atâția…

  1. Nu știu. Eu încerc să stau cât mai mult sub piatra mea, da aparent cum scot nasu, cum apare câte unu 🙄

 6. Am citit și eu articolul Marei. Spunea clar că sunt fetele ei și chiar seamănă. Nu văzusem comentariul.
  La mine la Buzău se zicea cam așa,, vai ce copil frumos! Nu mai faceți unul?” și nu se simțea nimeni aiurea.
  Nu știu când s-a făcut legătura între numărul de copii și animale.
  Fiecare ține în casa lui ce vrea.
  Cu transformarea creierului e ceva patologic. Ce biologie!
  Sunt oameni cu idei fixe și punct.
  Degeaba ai avut tu 15 ani un asemenea câine. E excepția!
  Eu nu mă mai obosesc să vorbesc cu acești oameni. E pierdere de vreme și risipă de energie.
  La fel cei cu conspirațiile.

  1. Nici eu n-aș fi stat de vorbă, dacă aș fi știut din prima ce-i vă eructa neuronul personajului respectiv. Da în primele 5 minute a părut normal 😒

 7. Dovada că personajul in cauză nu e câine: probabil că de la 7 ani creierul lui s-a micșorat și când se lovește de cutia craniană ( devenită prea mare) emite idei.

 8. Taică, în fiecare zi trebuie să fie unul care să demonstreze că se poate mai prost decât anteriorul.

  1. Exaaaaact! 🤣

   Fix asta am vrut să comentez și eu la articolul lui Mihai – în fiecare zi am impresia că nu mai există vreunul care să-mi poată da ecran albastru și în ziua următoare, pac, apare unul mai dihai!

 9. Stie nenea ce stie. Cunoaste el un caz.😂
  Si cand sa ne asteptam sa nu mai primim vesti de la voi? Te rog sa ne dai data exacta.
  Fiinte periculoase Şnauțării astia😱.

  1. În mai, atunci e data limită când periculoasa ființă se va metamorfoza într-una diabolică de-a dreptul! 😂

 10. Te rog, Iulia, fa cumva cu Mihai si alternați articolele, gândește-te la sănătatea mintala a celor ce citesc pe aici…😭😭…luni dimineața, deschizi calculatorul si pica muntele de prostie pe tine din toate parțile. 😭

  In alta ordine de idei, mai insista cu jumările alea si ce mai găsești prin cămara, nu vrei ca in luna mai Leda sa aibă parte doar de zgârci si oase. 🤣

  1. Pe cuvânt de cercetaș că nu am avut nici cea mai vagă idee despre ce o să scrie el, și nici el despre ce scriu eu. Pur și simplu așa s-a nimerit 😂

   Aveam articolul ăsta programat de ieri, că l-am scris la cald, după ce am avut această magnifică discuție. După ce am citit ce a scris Mihai, am stat oleacă pe gânduri dacă să îl reprogramez pe al meu, da până la urmă am zis: ce-o fi, o fi!

   Așadar îmi cer scuze la stimații cititori și mă duc să mă căiesc cu niscai jumeri 🤣

 11. Eu n-am caini (doar copil), dar tot am ramas fara cuvinte. Recunosc ca si pe mine m-ar fi blocat replicile respectivului. O sa ne rugam pentru tine in mai, daca nu te mai vedem, macar stim ce s-a intamplat.

 12. Iulia draga da un semn ceva ca esti ok si nu te-a papat cățaua sau mai bine trimite-o la mine ca pana ma termina pe mine de mancat dureaza vreo 2 ani ca sunt multa😂😂😂. Una peste alta fiecare zi imi dovedeste ca exista un prost mai prost decat anteriorul .

 13. Băi, eu i-aș fi spus omului că puterea gândului se poate transmite genetic, că este posibil ca tocmai odrasla din dotare să pățească asta. Pe la 7 anișori s-ar putea să-i atace. Da, știu, o să-mi iau hate de la unii, dar chiar nu m-am putut abține. Aia e.

  1. Cred că al meu câine e defect sau ceva, că a împlinit vara trecută cei 7 anișori și nu a dat nici un semn, nimic. De fapt, dacă stau să mă gândesc bine nici tatăl numitului specimen nu a fost mai breaz, că a și decedat la venerabila vârstă de 11 ani fără să mănânce nici un umanoid. Așa e norocul meu la câini, numai din ăștia defecți se adună!

 14. Doamne ferește, apără și păzește!
  Da’ te păzește până te pocnește.
  Eu aveam senzația că prostovanii sunt mai mulți online. Că din spatele tastaturii prostul satului de altădată, cel care era redus la tăcere de comunitate când cuvânta, e liber să abereze cât vrea.
  Ca să nu mai zic că ăstora care se iau de tine că ai un animal și mai bine făceai (sau mai făceai) un copil, le-aș da în grijă copiii abandonați. Dar apoi mă gândesc că nu au nicio vină săracii copii să crească cu așa idioți.

 15. Mvaaai, mi-am adus aminte de baboiul cu care ne întâlnim când ne plimbam
  fiorosul îmblănit și ne zice mustrător: decât să plimbați câinele, mai bine ați creste un copil. Culmea e că am crescut doi, dar mosul nu are nici unul. Deci, nu prea are logica. Dar asta cu creierul e buna, deja vizualizez cum dulceața aia neagra și pieptănată artistic face 7 ani și după ce sufla în lumânările in forma de os va halește pe toți. Apoi rămâne haita sa ne bucure cu articole noi pe blog. Ham
  🐕🐕🙈
  .

  1. Am râs cu voce tare imaginându-mi scena cu potaia care suflă în lumânare și apoi se metamorfozează în bestie 🤣🤣🤣🤣🤣

 16. O intamplare cu talc….chiar adevarata.Am o prietena care locuieste la casa si unde are posililitatea de a tine niscavai animale domestice .Pe langa astea detine un caine de talie mare, LORD in buletin.Lord are obiceiul de a sta toata ziua proptit pe labele dinapoi pe gardul dinspre strada si sa observe absolut tot ce misca pe strada. Prietena mea lucra in gradina ,pitita dupa gardul facut in asa fel ca nu puteai vedea dupa uluci.La un moment dat aude urmatoarea discutie intre doua persoane care se plimbau in zona respectiva si care cu siguranta nu o cunoasteau: -Aoleu ,ce ditamai mamila!Asta manca cat doi oameni! …..Pai da,in loc sa ia un copil sau sa creasca un porc….mai bine tine un caine…Doamne unde o mai ajuns si lumea asta! Replica prietenei mele,ridicandu-se de dupa gard..: Doamnelor, am si porc si copil nascut si unul adoptat……dvs. cu ce va laudati! Va inchipiuiti mutrele doamnelor…… PS :scuze pentru diacritice,scriu de pe o tastatuta in limba germana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *