Știu că e un clișeu prea utilizat (că d-aia îi zice clișeu), da nu mă pot abține: opriți planeta, vreau să cobor!

Că dacă nu fusese suficientă doza de mindfuck pe care mi-am luat-o ieri, și nici aia de ne-a administrat-o Vasilescu de dimineață, mi-am mai luat una care să îmi demonstreze fără vreo putință de tăgadă că lumea e pa-pa.

Context: printre alte grupuri pe care le frecventez pe minunata rețea de socializare feisbuc se numără și unul care se numește Canine Enrichment. Dacă sunteți curioși ce înseamnă asta, dați o căutare pe gugle. Dacă vă e lene, vă fac eu un scurt rezumat: e vorba despre diferite activități pe care le poți oferi câinelui ca să îl distrezi și să îi pui mintea la treabă.

Asta poate include orice, de la a-i ascunde jucării și a-l pune să le caute până la diferite jocuri în care trebuie să-și folosească nasul, dinții, lăbile, coada și ce mai vrea el. Și mai include și diferite chestii pe care le poate roade. Chestii pe care i le dai tu, bipedul, cu intenție, ca să nu-ți roază mobila și pereții.

E, pe acest grup, unul dintre administratori a simțit nevoia să facă o postare în care să explice că, ce să vezi, carnea și alte componente de origine animală (oase, urechi, tendoane etc.) fac parte din hrana mai multor specii. Printre care și a câinilor și… șoc și groază! chiar și a oamenilor!

Iar această postare a apărut în urma faptului că au existat mai mulți membri ai respectivului grup care au reclamat că s-au simțit lezați în sensibilitatea lor de panseluțe care se hrănesc cu praf de stele și pârțuri de inorog, de unele postări cu poze care prezentau diferite chestii oferite câinilor spre ros.

Cum ar fi, de exemplu, urechi de iepure, de vițel, de porc și așa mai departe.

Acu, dacă nu aveți câini, probabil că nu aveți de unde să știți, dar astfel de produse se găsesc cam în toate petshopurile. Eu îi cumpăr Hannei de exemplu, contra sumei de vreo 17-18 lei, o punguță plină ochi (aoleu, sper că nu v-am lezat cu exprimarea asta!) cu urechi de iepure deshidratate. Pe care le clefăie cu foarte mare mulțumire.

De asemenea din comerțul capitalist se mai pot achiziționa absolut legal trahee de diferite animale, coarne, cozi, limbi etc. Asta ca să nu mai spunem că este la fel de perfect legal să mergi la măcelărie și să-i iei lu Azorel o bucată de os de vită cât toate zilele.

Revenind. Deci pe oamenii ăia i-au deranjat la sensibilitatea suflețelelor lor niște poze cu niște produse destinate în mod specific consumului de către potăi.

Și stau io așa și mă întreb, cum trec oamenii ăștia prin viață, în general? Cum intră ei, într-un Lidăl, să zicem? Ok, înțeleg că probabil ei nu consumă mizerii d-astea de proveniență animală, ci se hrănesc cu muguri de brusture și pudră de spanac bio crescut în condiții etice. Dar tot mai tre să meargă la o cumpărătură, ceva.

Măcar cât să-și ieie laptele proaspăt muls de migdale sau extractul de jojoba pe care și-l ung pe pâinea din grâu eco irigat cu lacrimi de albinuțe fericite.

Și atunci cum procedează? Închid ochii când trec pe la raionul de carne, să nu vază cotletele expuse acolo? Sau mai rău, jamboanele, ori chiar aripioarele? Sau și mai rău, ficățeii!!!

Sau fac reclamație magazinelor, că le produc răuț la trup și ofensă la suflet prin expunerea unor astfel de produse jignitoare?

Sau s-or hrăni toți numa cu ce pot procura din mediul înconjurător, fără a depinde de comerțul capitalist cel degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat?

Hai să zicem c-ar fi plauzibil pentru ăia de stau la casă, că mai rod o păpădie, un brusture, un scaiete de prin curte… Da ăia de stau la bloc? Că nu cred că se apucă să roadă gardul viu din fața blocului, că e plin de pipi de câine. Și atunci ce-am făcut? Că s-a dus dreq absența proteinei animale.

Sau or avea toți prin balcoane jardiniere pline ochi cu năsturei, pălămide și floarea soarelui crescută la bec? Pe care să le consume în liniște, fără a fi nevoiți să suporte atrocitățile din lumea asta mare și crudă?

Da când s-or duce la magazin să-și ieie curpapir? Cum or face? Sau se șterg cu frunzele uscate de la pălămida de jardinieră?

Probleme grave în lume, vă zic!

Sursa foto: Photo by Artem Beliaikin on Unsplash

29 thoughts on “Gata, chiar vreau să cobor!

 1. Cred că este o combinație mortală de analfabet funcțional + IQ subunitar, dublată de o cantitate mare de “eu am drepturi!”. Că altă explicație nu văd!

 2. De unde expresia “Iti mananca urechile” sau ochii dupa caz😀.

  O, vai io nu mananc asa ceva🤢. Astia asa mai pudici si mai sensibilosi nu vor sa guste asa ceva. Ca doar stramosii lor s-au hranit numai cu mană din rai🙄.

 3. Mda, și noi ne tot mirăm de diverse panseluțe din astea, de unde atîta sensibilitate în ultima vreme e greu de priceput. Mi-amintesc când mă mai uitam la Chefi la cuțite și acolo în echipe erau unii mari, bărboși, puternici, păreau. Și uneori în lua cu răuț, cu leșin și cu alte sensibilități mult mai rău ca pe domnișorici. Să vezi ce bine se țineau mămăicile, văzuseră doamnele multe la viața lor, nu mai spun de rezistența de a sta mult în picioare, care nu mai e la modă printre lumberjackși de oraș.😁 Scuze de avânt, dar am și pe la muncă panseluțe din astea și mai dau și eu pe-afară de atâtea sclifosenii.

  1. Mai aia nu-s normali la cap, uite eu am o fata la mine in echipa care este vegana din aia 100% de nici miere de albine nu mananca. Ea detine un catel pe care il iubeste mai mult decat pe logodnig, o citez acum. In vara am mers la o nunta poloneza si astia la nunti au tone de mancare si la friptura trebuie sa fie 7 feluri de carne. Bai cand l-am vazut pe ospatar cu caruciorul cu halcile de carne venind spre masa noastra m-am panicat ca am crezut ca vegana noastra se va albastrii la mufa si o sa crape acolo asa ca eu ii zic Nina dear a hudge carry eith meat is coming to serve us so I hope you won’t feel sick. Calma mi-a raspuns I do not mind see meat or people eating meat imagine I have a dog and I serve him daily with all kind of things from meat so is fine.De aceea panselutele pansate se kka pe ei ca sa dea importanti si empatici cand ei sunt niste pansați de fapt.

  2. Mna, atitudine de om normal 🤷‍♀️

   Nici mie nu-mi place varza de Bruxelles, da acu n-o să mă ofensez profund dacă o să văd o postare pe fb în care unu mănâncă varză de Bruxelles. Și nici n-o să mă ieie cu leșin dacă mergem împreună la crâșmă și tu o să-ți comanzi varză de Bruxelles. Pana mea!

 4. Ăștia-s d’ăia prețioși, care nici nu râgâie, nici nu se bășesc. Eu doar oftează și se fâsâie.

 5. Măi, oameni buni, e luni! Mai e o grămadă din săptămâna asta. Eu tocmai m-am intors de afară după ce două ceasuri am frezat. Ați ghicit, la zăpadă că astă noapte a pus iar 30cm și maine am nevoie de loc pentru alta. Vă spun că mă liniștește, față de ce probleme grele sunt pe acolo. Când ziceam că nu mai deschid telefonul deschide OldJana un reel cu “am avut fabrici de tractoare, industrie grea, laptele mierea se pogorau asupra noastră, dar am fost proști şi l-am împușcat pe Lider(ca să facem un apdeit măritului conducator)”.
  Am crezut că o iau razna. Și așa Oldjana calcase pe bec mai devreme că a alunecat cu mașina in sanț fiind ea galantă și făcând loc unuia, de-a trebuit să muncesc să o scot cât mai puțin șifonată de pe lângă parapet.
  Și nu mă crede că aia e propagandă de la Est.
  Și eu vreau să cobor! 😭😭😭

  1. Mă ocup eu cu copiii!
   Mi-ar lua subiectele de miștouri dacă n-ar mai fi așa. Chestia care mă frământă e că nu știu când s-a virusat🤔

 6. Le-a explicat careva sensibiloșilor ălora că nu zburdă prin pădure o gașcă de iepurași cu urechile amputate?

  1. Cred ca le explici degeaba. Ei au decis sa se oripileze si asta fac!

 7. Iulia, stai sa-ti tin usa. Cobor si eu! Din ce film sunt “sensibilosii” si “sensibiloasele” astea?

  1. Habar n-am, dar mă uluiește când îmi dau seama în ce realitate paralelă trăiesc ăștia 🙄

 8. Auzi, mai aveți din astea pe ziua de azi? 😭
  Anul trecut au interzis pescuitul pe un rau de lângă mine, pentru păstrarea biodiversitatii…si s-au pus sa betoneze si dragheze, sa mai încapă vreo suta de bărci si iahturi pe acolo, doar se știe, rata sălbatica cuibărește cu precădere in porturi, intre betoane si se hrănește cu petele de ulei de motor ce plutesc pe apa. Acum, Decathlonul din zona nu mai vinde pestisori-momeala, ca cruzime fata de animale.
  Înțeleg etica, nu înțeleg derivele…ia sa-i dea cineva pe ăștia in judecata ca tin cactuși in captivitate si fac genocid in rândul salatelor când mănâncă.
  Am plecat, sa nu mai vad internet in fata ochilor astăzi…😨

 9. La pălămidă mi-a ieșit pe nas, zău tu Iulia, cum pana mea poți scrie așa, că ne și pleznește ceva, Doamne-feri și apără! Păi noi suntem tare simțitori și imediat ne irităm pe la cavități 😂😂😂
  Jur că trebuie acum să caut cum arată pălămida vieții, că nu mai știu când am făcut botanică la școală 😂😂😂
  Nu mai țin minte dacă la tine sau la nenea Vasilescu am citit într-un comentariu că așa se pare că noi trăim printre ăștia, nu invers, mama ei de treabă!

  1. Âmi cer scuze la duamna, dacă am declanșat vo sensibilitate sensibilicoasă 😂

   Și da, fix la asta mă gândesc și eu de câteva zile – nu ei trăiesc printre noi, ci noi printre ei. Vai steluța noastră! 😒

 10. Pe vremea comuniștilor ( eram clasa a VI-a la revoluție) când se tăia un vițel/porc în mare secret, se consumau toate părțile.
  Îmi amintesc de rasol: capul vițelului fiert bine și apoi se îndepărtau oasele. Se mânca cu mujdei de usturoi. Urechi, ochi -tot! Era bio, se pune?😁

  1. Pfoai, cruzime, barbarie, inadmisibil! Cred că ar leșina panseluții cei sensibiloși să citească așa ceva! 😂

 11. Dar poșete și încălțăminte de piele, de orice animăluț, poartă toți veganii și vegetarienii 😁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *