…v-aș amaneta pe toți și nu m-ați prinde, cum ziceau niște clasici în viață cândva 😁

Nu mă întrebați de unde mi-a răsărit în tărtăcuță prostia asta de melodie zilele trecute, dar cert e că mi-a răsărit și, pornind de la ea, mi-a venit o idee.

Ia să începem noi săptămâna cu un exercițiu de imaginație, unul utopic sau fantezist sau cum vreți voi să-i ziceți.

Imaginați-vă că pentru o zi ați avea puterea de a schimba ORICE pe lumea asta. Absolut orice. Ați putea face viața pe Pământ să dispară sau ați putea crea încă o planetă Pământ sau ați putea colora toate mările și oceanele lumii în violet liliachiu sau ați putea avea o avere incomensurabilă sau orice altă chestie care v-ar mai putea trece prin cap.

Schepsisul cu toată puterea asta absolută ar fi însă următorul: ați putea să o folosiți pentru un singur lucru, o singură dată.

Și acum vine întrebarea: ce ați face cu această putere nelimitată, dac-ar fi în mâna voastră?

Ați alege ceva care să vă folosească vouă personal, familiei, rudelor, prietenilor? Ați alege ceva în beneficiul întregii umanități? Ați face ceva bun sau, dimpotrivă, ați lăsa să iasă la iveală dracul mic și negru din voi și ați face o răutate?

Sunt tare curioasă de răspunsuri. La finalul zilei am să vă spun și eu ce aș face. Nu o fac acum pentru că nu vreau să vă influențez răspunsurile în nici un fel (că vorba aia, mare influenker m-am mai trezit și eu 🤣🤣🤣).

Să vă aud, așadar!

Sursa foto: Photo by Ramón Salinero on Unsplash

39 thoughts on “Dac-aș fi pentr-o zi președinte…

  1. Păi bine bine, dar ce anume, concret? Să fie putrezi de bogați, ca să poată dona din averile lor și altora? Să fie niște genii sclipitoare, care să rezolve toate problemele umanității?

 1. Păi Președinte zici? Că mai degrabă seamăna a Dumnezoi? 😆 Eu pe post de Dumnezoi aș inventa teleportarea, inclusiv pe alte planete, locuibile. Sau ceva să putem transmite un mesaj celor care nu mai sunt, de ex aș vrea să i-o arăt bunicului meu pe fata mea pe care nu a apucat să o cunoască. Și pe soțul meu la fel, că l-ar fi plăcut. Sau dacă e doar pe egoism, teleportare doar pentru mine și ai mei, să nu facem aglomerație 😁, cu bani de cheltuială să călătorim non-stop fără să mai muncim. 👌

  1. Președinte peste toate puterile puternice din Univers 😂

   Bună asta cu teleportarea, nu mi-a dat prin cap, da nu sună rău.

   Și da, și mie mi-ar plăcea un mod în care să le putem spune ceva celor care nu mai sunt.

   Deși… Cred că mi-ar fi și foarte teamă? Dacă aflu că ce e … după nu e prea fun? 🤔

  2. Păi nu și viceversa, doar noi să le spunem lor, ei să nu aibă voie să ne dea spoilere 😀

 2. Eu cred ca as alege sa fac ceva in beneficiul umanitatii. Gandeste-te ca poti face ceva pentru tine si familia ta, dar in jur e numai razboi, saracie, vin calamitati si alte chestii urate. Ai putea sa te bucuri de ce ai? Nu cred.

  Ce as face? Cred ca o sa fac ceva impotriva saraciei si a razboaielor. Si sigur si ceva pentru climat.

  Am fost ieri la o expositie “We are Europe”. Fotografie si interviuri cu oameni din tarile UE. Raspunsurile extrem de diferite la intrebari de genul: Te simti European? De ce iti e teama? Ce ai schimba in Europa? Erau raspunsuri simple sau complexe date de adulti sau copii. Ramai impresionat de ce poate da mintea omului.

  1. Dap, ceva de genul mă gândeam și eu. E oarecum inutil să îți fie bine ție și altor tăi, dacă în jur sunt numai dezastre și jale.

   Și nu, nu cred că te-ai bucura de ce ai, pentru că suntem ființe sociale și, oricât ne-am dori, nu ne putem separa și izola complet de restul oamenilor.

 3. Știu că sună a Miss Univers, dar în acest moment aș termina cu războaiele. Este cumplit pe ambele părți pentru că mor oameni nevinovați și neimplicați în jocurile politice.
  Repet în acest moment….

  1. Dap, așa e – fix ce ziceam mai sus: ai putea să îți dorești/să obții ceva pentru tine și ai tăi, dar ai putea să te bucuri de ce ai, când în jur se întâmplă toate nenorocirile care se întâmplă?

 4. Alegerea mea ar fi influențată de meserie 🙂
  Vaccin împotriva tuturor tipurilor de cancere și boli autoimune. Știu, apoi rămân fără obiectul muncii..dar mă pot apuca de grădinărit, gătit..

  1. Așteptam răspunsul tău și aș fi putut pune pariu că în direcția asta se va duce. Și te înțeleg perfect! ❤️

 5. Eu aș alege să fie bine pentru toți , să ne înțelegem , să nu ne dăm în cap și tot așa … dc să fie doar pentru mine și cei din jur mor ….

 6. Eu aș alege ca toți oamenii buni să nu mai aibă boli incurabile. Și să știe că asta se va întâmpla doar dacă sunt buni. Și cred că de aici se vor rezolva toate problemele gen războaie.

  1. Înțeleg ce spui, doar că am impresia că n-ar funcționa. Pentru că mie mi se pare cumva că lucrurile sunt ATÂT de incorecte pe lume, încât mi se pare că toți nenorociții trăiesc bine-mersi, iar oamenilor buni li se întâmplă toate mizeriile 😞

   Dar da, ar fi o idee minunată!

 7. Eu răspund ca la concurs: aș vrea să nu mai existe războaie și nici oameni care nu au ce mânca, mai ales copii! Cel mai înfiorător lucru mi se pare ăsta, copii care mor de foame.

 8. Zau ca nu am avut rabdare, asta stau tare prost la acest capitol. Eu as alege sa sterg de pe harta Rusia. Ca tara, nu oameni.

 9. Dada, de acord cu ce s-a spus mai sus: fără războaie, fără foamete, fără suferință la așa scală…

 10. Nu e fair play, si peștișorul de aur de regula era cu trei dorințe…😥

  Prinde unu’ peștișorul de aur, la care acesta începe: “Ca sa nu mai pierdem timpul, spune de cati centimetri o vrei, cate milioane vrei in cont si ce tara vrei sa conduci…al naibii, unu’ n-ați cere un abonament la teatru sau biblioteca!”

  Daca as fi un tip șmecher, singura mea dorința ar fi sa mi se împlinească zilnic cate o dorința 🤣…doar ca momentan sunt doar un tip care trebuie sa mai trimită acte pentru a demonstra inexistenta unui anumit telefon, apoi sa descurce neplata unei prime de asigurare, ca nevasta, de nervi, a anulat si plăti la asigurări valide, deci dupa dorința mea, Pământul ar fi un loc mult mai aerisit, un anumit Thanos ar putea lua lecții. 😈😈😈 Societăți de asigurare sigur n-ai mai găsi. 🤣

  1. 😂😂😂 subscriu la treaba cu asigurările, i-aș rade și eu de pe fața pământului 😂

  1. Sorry, e un punct de vedere naiv. Ar trebui sa elimini toată răutatea din univers. Altfel… Vin altoi și ne papă!
   Stai așa! Și dacă multiversul e realitate și nu SF? Trebuie sa extindem domeniul! 😈

 11. O singură dorință? Simplu!
  As transforma Pământul în Solaria (pentru referință, vezi Isaac Asimov). M-aș simți bine pe o planeta cu doar 20000 de oameni și cu 10000 de roboți la dispoziție!
  Știu, e un scenariu inuman dar… O meritam! Suntem o rasa tare dăunătoare, statistic vorbind. Iar daca printre aia 20000 am ghinionul să nu mă “calific”… Just my luck! 😈
  Bine, as putea sa incerc sa fac o “românească” și să zic “cer că după îndeplinirea comenzii sa se incrementeze contorul și să am inca o dorință” 😜. Asta ca să fiu și neserios.

  1. Uite, Asimov n-am putut să diger niciodată. Nu știu de ce, pur și simplu n-a intrat 🤷‍♀️
   Dar da, e și ce zici tu o perspectivă 🤔

 12. Să dispară toate formele de xenofobie, rasism, antisemitism sau misoginie. Să judecăm oamenii după ce fac, cum gândesc și atât. Că un beneficiu secundar ar deveni inutil political correctness-ul și curentul woke. Și n-aș mai auzi expresia “ești destul de desteapta pentru o femeie” . De parcă un bărbat ar putea fi “deșteaptă”.

  1. Pfff, asta da utopie… Să reușim să nu mai judecăm după aparențe..mai e mult până departe ♾️

 13. Uite cum stau cu ochii beliți aici de ieri seara, curios de mor sa aflu ce ar face șefa de blog in rol de Bruce Almighty. 😁

  1. Ahahahaha, ce senilă sunt! 🤣
   Am zis că revin cu ce aș face eu și am revenit tot din părți 🤦‍♀️

   Well, pe scurt, eu aș face să dispară toate bolile din lume. Cumva, am credința că este unul dintre relele cele mai mari. Firea oamenilor nu cred că se poate schimba, răul din noi nu va dispărea niciodată, dar poate dacă nu ar mai exista boli, oamenii ar avea mai multă putere să lupte cu celelalte rele.

  2. Si ai începe cu scleroza…🤣
   Pfuuu, daca nici măcar o zeitate nu crede ca poate fi schimbata firea oamenilor…

  3. Clar aș începe cu scleroza 🤣

   Cât despre răul din oameni… Pfff. Tocmai am dat ultima pagină la “Eu sunt 70072”. Nu am cuvinte 😞

 14. io am doo idei, la egalitate:
  1. aș face omenirea după cazul lu’ Benjamin Button (parcă așa era), ușor modificat; ultimii să fie anii de la 20 la 30… sau
  2. să oblig oamenii să fie buni; te gîndești să violezi un copil, pac, îți crește un coi în talpă! minți alegătorii? în secunda imediat următoare muțești! vrei să dai cu vastu’ în banu’ public? pac, ți se fac mînuțele mici, ca de tyrannosaurus rex…; iu ghet ză point, numa’ defecte fizice, imediat observabile, și înainte de îndeplinirea acțiunii.

  1. Doamnelor si domnilor, s-a strigat Bingo. 😂😂😂
   Iulia, promiti sa nu-i vindeci pe astia de i-am blagoslovit Costica?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *