Așa cum am promis tura trecută, revin și azi cu meniul planificat pentru săptămâna viitoare.

Săptămâna trecută n-am gătit chiar tot ce era pe listă, pentru că rulada cu cașcaval și cartofii cu 4 feluri de brânză ne-au ajuns pe 2 zile, așa că nu am mai apucat să fac cotletul de porc cu ceapă caramelizată și nici cuș cuș-ul marocan.

Le reportez așadar pe săptămâna asta și mai adaug la listă după cum urmează:

  • Supă de vită cu găluști
  • Paste cu pui și spanac; aici încă sunt indecisă, s-ar putea să fie paste, s-ar putea să fie orez.
  • Chiftele cu sos (vedem ce punem aici garnitură, dar cel mai probabil se va solicita piure)

Pentru că o să scot de la congelator o caserolă mare cu carne tocată (pe care, din motive de lene, n-am împărțit-o în porții mai mici, așa cum fac de obicei, ci am congelat-o întreagă), o să îmi mai rămână o parte. Cu care o să fac fie un „Sheperd’s pie”, fie niște Quesadilla.

Înclin însă spre Quesadilla, pentru că acu, citind, mi-am dat seama că dacă fac chiftele cu sos și piure, să avem în altă zi tot o combinație de carne tocată cu cartofi nu e prea pont.

Dar vom decide la momentul respectiv, prin vot. Că e democrație la noi în casă. Aproximativ. Adică dacă-mi convine rezultatul votului, îl accept. Dacă nu, îmi folosesc dreptul de veto și fac cum mă taie pe mine capul.

Și ultimul element al potențialului meniu de săptămâna asta e un stir fry de porc cu legume. Nici aici nu am o rețetă anume în minte. Probabil rețetei ăsteia îi va veni rândul spre sfârșitul săptămânii, astfel încât să pot pune în ea toate resturile de legume care îmi rămân prin casă.

După cum vedeți, nu e bătut în foarte multe cuie meniul ăsta, e mai degrabă așa, trasat pe planșă, ca să îmi dea o oarecare direcție, dar să îmi permită să fiu flexibilă în funcție de viața care se întâmplă pe parcurs.

Cam ăsta ar fi, v-aștept și pe voi să-mi spuneți dacă aveți planuri culinare pe săptămâna ce vine și care sunt ele.

Duminică minunată vă doresc!

Sursa foto: freepik.com

22 thoughts on “Meniul săptămânii 06.03 – 12.03.2023

  1. Ce imi place e ca meniul tau “suna” ca la Masterchef 🙂
    Eu am facut supa de linte pentru weekend si mancare de cartofi si varza cu carnaciori si bacon (plus rosii). Sincer nu stiu ce nume sa ii dau, asa mi-a venit sa gatesc😁. Rezultatul a fost bun, intrucat si juniorul a mancat varza (nu e mare fan de varza). Asta pentru 2 zile.
    Vol-au-vent (un fel de ciulama cu carne de pui, ciuperci si chiftelute) plus legume si cartofi.
    Pe lista mai am hamburgers cu chifle si legume.
    Careuri din legume (deja cumparate) cu gulie si cartofi.
    Spaghetti bolognese.

    1. :))) numa masterchef nu-s io, când mă învârt prin bucătărie ca o curcă beată, încercând să pun ceva pe masă înainte să fiu halită de vie de restul membrilor familiei :)))

      Dar mulțumesc 😁

      Știi că mă gândeam și eu la hamburgeri? Dacă tot am carnea aia tocată? Vedem ce zice și domnul soț, dacă e vreme bună, poate prestează un grătar și hap, uite-așa mă scot și eu cu o zi de pauză de gătit 😜

      Sună tare bine și ce ai scris tu acolo. Fi-miu acasă nu se atinge de varză (uneori mai mănâncă salată de varză crudă), dar la grădiniță halește varză a la Cluj de n-are aer 🙄

  2. Iulia dragă, din meniul meu se evidențiază astăzi vinete CU MAIONEZĂ! 😂😂😂 Musai să zic că de când cu “grasa interioară”, de aproape fiecare dată când fac maioneză, mă gândesc la tine și mă distrez una bună! Să trăiești, tu Iulia! A, și noi chifteluțe cu piure și sos pentru prânz astăzi.
    Aia cu democrația în bucătărie la voi e genială!

    1. Aoleeeeeu, ce-mi faci tu mie! Leșin acilea, pe tastatură, de poftă 🤤🤤🤤

      Și vinete n-am decât la mama, la congelator. Of, veața mea! Lasă, că de ciudă, o să îmi fac o maioneză. Habar n-am cu ce o s-o mănânc, dar sigur găsesc ceva :)))

  3. Pentru toata saptamana, inca nu am gandit, dar astazi la pranz va fi porc la cuptor cu legume(preferatele piticilor: cartof, morcov si broccoli) si un sos tzatziki.

    1. Mmm, ce bine sună. Ia să încerc și eu să ascund broccoliul sub niște sos cu usturoi, poate așa îl mai mănâncă și altcineva în afară de mine 🤭

    2. Incearca sa il bagi intr-o tarta! Io gandesc ca ai mei sunt niste mici extraterestri……..mananca legumele si lasa carnea in farfurii…..si dupa masa, asa la vreo 2 ore, imi cer ceva sanatos, care de cele mai multe ori se traduce prin” imi dai un mar?”

  4. Buna! chiar suna interesant meniul. Eu gates mai tarănește.
    Azi wafe( evit fumul clatitelor) si piure cu cotlet la cuptor.
    O sa fac o supa sau ciorba.
    Pizza maine cand o sa fac paine( cumpar foarte rar).Ieri am facut banane caramelizate cred ca de la dl. Hădean.Mai vedem🤗

    1. Și eu prefer wafele, mai ales de când mi-am luat un aparat nou și ies chiar faine. Plus că, din același aluat pot face și dulci și sărate și am gustări asigurate pe câteva zile.

      Ia să prestez eu, că tot veni vorba 😁

    2. Eu am facut din 8 oua, rețeta Jamilei ( cantitați duble), am topit o ciocolata amaruie cu puțin lapte pentru dulci.
      Diseara nu va mai fi nici o wafă.

    3. Eu n-am mai făcut nimic, că ăștia ai mei s-au apucat să se îndoape cu pâine cu unt și gem. Să le fie de bine, zic 😁

      Poate fac mâine, dacă am timp.

  5. Iulia
    Bine te-am gasit si aici.
    Un singur comentariu: incearca doar paste cu spanac, FARA carne. Adica asa, ca psihopatul. La tigaie cu usturoi calit in prealabil in ulei, cu ceva rosii si busuioc. Neoparit spanacul, ne-nimic. Vai de capu’ meu de bun ce e.

    1. Bun venit pe aici! 😊

      Aș încerca eu cum zici tu, dar presimt că dacă aș face asta, m-ar întâmpina niște priviri nedumerite și întrebarea: Umm, bine, și astea sunt garnitură pentru…? 🙄

  6. Ciorbă de fasole verde, plachie de crap și crap prăjit (proaspăt prins la baltă), și niște paella (de-a gata, am avut un mic summer festival aici in zona). La “prăji”, am cumpărat una din aia nasoală de la IKEA. 🙄😊

  7. daca tot vorbim de meniuri aici poate pot scapa si eu o cerere: o fi tehnic posibil de adaugat niste linkuri la articolul precedent si la cel urmator? (am vazut eu ca pe la alte case se poarta) Mi-ar prinde bine ca uneori scap o zi (sa-mi fie rusine) sau prinde doamna o zi buna cu doua postari (la cat mai multe) si se aduna mai multe de citit ori uneori ma urmaresc si din liniile de comentarii si o navigare inainte si inapoi ar fi utila (numa zic si eu asa, nu dau cu paru).

    1. oups acum am vazut catamai linkurile la baza articolului! clar imi trebuie ochelari!!!

    2. Încerc să pun și link-uri cu articolul precedent/următor, m-am gândit și eu că ar fi util.

      Tehnic sigur se poate, practic încă habar nu am cum, dar studiez problema.

      Ps: alea de la finalul articolului nu sunt neapărat cele anterioare, cronologic, sunt unele pe care le consideră WordPressul că ar avea legătură și le pune acolo. Deci s-ar putea să scapi momentan de nevoia de ochelari 😁

    3. Daca le pui te rog sa fie sus langa titlu. ca termin de citit comentariile si ma apuca asa din nimic sa dau click pe sageata aia din dreapta care m-a arunca tocmai in varful paginii si sa nu trebuiasca sa mai dau iar scrol catre ele. Multumesc frumos.

      Inca n-am ochelari dar am asa o presimtire ca nu scap fara.

    4. Dada, acolo intenționam să le pun, că așa pare logic. Vedem, studiem intens în căutarea soluției 😁

  8. Iulia, fix așa e și la mine cu democrația și cu dreptul de veto! În esență, cam așa “ce vă gătesc, aia mâncați”! 💪 Bine, de atâția ani cam știu ce le place și la ce fac nazuri cu ușoare tendințe spre revoluție, și evit acele feluri! 😀
    Pentru mâine / poimâine am făcut ceva simplu, dar care nouă ne place foarte tare, conopidă cu brânză și smântână la cuptor, cu un strat generos de bacon pe deasupra! Plus o ciorbiță de linte verde!
    Am în plan și spanac, este unul din felurile favorite ale fiicei mele, de când era mică!
    Săptămâna asta o să le fac rulada aia de pui pentru care mi-ai dat rețeta, probabil pe miercuri-joi! Sunt foarte curios cum o să-mi reușească! Să sperăm că bine! 😀
    Mulțam’ de sugestii!

    1. Și mie-mi place conopida făcută așa de mor. Din păcate, sunt cam singura din casă și mi-e peste mână să fac numai pentru mine. Fi-miu uneori mănâncă, uneori nu, așa că e loterie. Iar senor Fritz nu se atinge de conopidă nici dacă e ultima fărâmă de mâncare din Univers 🙄

      Să faci rulada, e chiar bună și rapidă, merge mâncată și rece, ca gustare, se pretează super bine și la reîncălzit. Să mă anunți! 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *