Ca să nu revin aici așa, precum măgarul apărut din ceață și pentru că mulți dintre voi mi-au scris în privat să mă întrebe de sănătate, vă fac aici un scurt rezumat al ultimelor luni (aidecapumeu, mă apucă jalea când îmi dau seama de când am lăsat locul ăsta în paragină).

Să începem așadar, evident, în ordinea importanței:

🐶 Membri patrupezi ai familiei sunt bine. Otto nu este încă vindecat complet, dar per total merge înspre bine.

Potaia mică a cam ieșit din programul de bebelușeală, ceea ce înseamnă că nu mă mai trezește noaptea, ceea ce înseamnă că am revenit și eu la dormitul în pat, ca omul.

În plus, crește a naibii sărăcie, zici că-i buruiană. Ca să vă faceți o idee, are 4 luni și 1 săptămână și taman ce a „împlinit” 30 de kile de ființă.

👦 Odraslă e bine și el, a trecut de la începutul lunii ăsteia la program lung la grădiniță. Culmea, la cererea lui. Pentru că prietenul lui cel mai bun rămâne la somn, firește, maimuța și-a dorit și el să rămână.

Și, șoc și groază, chiar doarme la prânz! Ca idee, acasă a renunțat de vreo 2 ani, dacă nu și mai bine, la somnul de prânz. Rare și foarte rare sunt ocaziile când îl mai pocnește vreun somn în mijlocul zilei și aia se întâmplă de obicei în mașină. Bineînțeles, ca un făcut, fix atunci când mergem undeva sau avem de făcut ceva. Ca să fie apoi morocănos #cumsecuvine că l-am trezit din somn.

Nfine, cert e că acum stă la grădiniță până pe la 5. Firește, are și zile în care protestează și mă anunță că el nu mai vrea „la dormitor”. Însă momentan am decis că testăm treaba pentru cel puțin 1 lună și apoi luăm o decizie.

Pentru noi (adulții) nu e rău, ce să zic. Ne ajută faptul că putem munci până după amiaza, fără să avem întreruperea de o oră – o oră și ceva de la prânz, când mergeam să îl luăm.

Cred că și pentru el e bine, lăsând la o parte treaba cu somnul, pentru că atunci când vine acasă, noi ne-am terminat treaba, așa că putem să avem timp cu el, fără ca cel puțin unul dintre noi să mai trebuiască să mai stea lipit de calculator.

Singurul „dezavantaj”, dacă-i pot spune așa, e faptul că – așa cum era de altfel și normal și de așteptat – e că i s-a mutat ora de somn seara. Dacă până acum între 7-8 îl parcam, acum mai devreme de 9 nu sunt șanse.

Ceea ce e rău, pe de o parte, pentru că scurtează din puținul timp „de oameni mari” pe care îl aveam seara, în care puteam să ne uităm și noi la un film sau să stăm la o bârfă și-un pahar de ceva.

Pe de altă parte însă, e bine, pentru că putem să mai facem una-alta cu el, mai ales acum, că zilele sunt lungi, fără să fim presați de ora de culcare.

Om vedea pe termen lung cum o fi și ce decizie vom lua, dacă rămânem la programul ăsta sau nu.

👩🏼👨 Noi, adulții, suntem bine, slavă Bărbosului, nu ne plângem. Prea tare :))))

Suntem sănătoși. Mă rog, aproape, că Fritz se vaietă de câteva zile de o măsea. Dar în rest, toate bune aș zice. Ceea ce vă doresc și vouă.

Una peste alta, deși motive de draci, nervi și frustrări se cam găsesc în fiecare zi, să încercăm să fim pe bine, pe zen și pozitiv, zic!

La voi? Toate bune? Sănătoși, voioși, voinici și cu zâmbetul pe buze?

PS: poza n-are nici o legătură cu textul, doar mi-a plăcut, inspirată fiind de discuțiile de ieri despre limonăzi și alte beuturi estivale 😁

Sursa foto: Image by KamranAydinov on Freepik

32 thoughts on “Raport de situație – iulie 2023

 1. Suntem încă bine, Maria a făcut intre timp 18, iar Stefan face 14, la sfarsitul lunii.
  Donșoara a picat proba practică pt categora B, iar reexaminarea o costă vreo 450 dă iepuroi, că eu subvenționez școala, nu și eșecele.
  Ză boi a inceput să vrea cu mine la muncă, câștigul fiind deloc de neglijat.
  Toate bune tuturor!

  1. Wow, la mulți ani, să vă fie sănătoși!

   Decartează acolo, la fată, lasă aricii din buzunare 😁

   Io am luat B-ul abia din a treia încercare 😂 – prima dată am picat la traseu, că mi-a zis milițianul să fac stânga pe interzis la și l-am ascultat, o dată am picat sala că n-am mai învățat nimic, că mna, eram dășteaptă io 💪 și a treia a fost cu noroc 🍀

   Culmea, A-ul l-am luat din prima 🤷‍♀️

   Spor la treabă juniorului, cam tot pe la 14 ani am început și eu să muncesc și să câștig primii bani. Îmi aduc și acum aminte ce senzație mișto a fost!

  2. Dupe cum am raportat anterior, are mocichetă de doo aniși are cu ce se plimba, iar eșecul a fost din vina ei că e distrată și nu a dat prioritate în giratoriu, deci suportă consecințele. In plus, am trecut pe regim de funcționare +18,adică mai băgam şi in buzunar. Vaaai, cât am asteptat momentul😜

  3. Ntz, greșit, nu e niciodată vina femeii :))))))

   În rest, ce să zic, nu mai am decât vreo 13 ani de așteptat până trecem și noi la regimul 18+ 🤣

 2. Se termină concediul 😱
  Șoc și groază 🤪
  Mă bucur că sunteți bine, binișor….

  1. Uff, grea treabă asta cu terminatul concediului. Io-s de părere că ar trebui introdusă prin lege o vacanță după concediu, să ai timp de acomodare și revenire la viața reală 😁

 3. 🥰 revenire ușoară pt Otto si SUCCES cu programul de grădi! Sănătate! 🥳🙏🏻

 4. Sanatate multa tuturor ! ( oameni si rasfatate patrupede ) La program prelungit am avut si eu surpriza sa doarma a mea veverita , acasa nu mai facea de mult acest lucru . Una peste alta pe ea a mai ordonat-o putin acest program . Suntem bine , asteptam cu nerabdare nepotelul 🤗

  1. Uiii, ce fain! 😍 Sănătate multă viitoarei mămici, naștere ușoară și acomodare lină în noua formulă! 🤗

 5. Mă bucur că sunteți bine! Noi așteptăm să plecăm în Grecia în august așa că mă ocup cu număratul zilelor și făcut liste. Mare ne-chef de muncă am vara, mai ales pe căldură.
  Culcatul puștiului e normal să fie flexibil, mai ales că și el crește, sincer invidiez pe toți cei cu răbdare să impună atât de mult timp un culcat așa de devreme, noi n-am reușit… Și pentru că pe atunci lucram de la birou, veneam deja târziu acasă, ar fi însemnat să nu o vedem mai deloc. Plus că a dormit mult prea mult timp cu noi, așa a fost modelul. Și greu să ne culcăm noi devreme sau să ne mai mișcăm de lângă ea după ce adormea. 😀

  1. Vă urez încă de pe acum concediu plăcut și odihnitor!

   Cu culcatul devreme așa este, pe noi ne-au avantajat major 2 chestii – faptul că lucrăm de acasă și putem petrece mult mai mult timp cu el decât am fi avut dacă lucram în afara casei, dar și faptul că așa a fost el de mic – adormea în jurul aceleiași ore și atunci n-a trebuit să facem cine știe ce eforturi ca să impunem ora asta de culcare, pur și simplu l-am urmărit și ne-am adaptat la el.

 6. Noi aproximativ bine. Pe mine ma freacă rău șoldul drept unde am o minune de osteoartrită, adică o sa am nevoie de o proteză peste o perioadă. Am fost din nou prin frumosul Brașov și prin Elveția/Italia un pic. Așteptăm următoarea mini-vacanță in Septembrie. O săptămână la Cairns, la Marea Bariera de Corali. Mergem acolo in fiecare an, iubim locul ăla. Ne bucurăm de “iubirea noastră cea mică” care este fenomenal și ne umple viața. Suntem topiți după el.
  Eu cu zborurile mele săptămânale, cu munca, jumătatea mea împărțită intre muncă și ăla mic.
  Este iarnă, este frig, plouă des și nu ne place. Vorbeam intr-o zi și cu copii ce ar fi dacă ne-am muta in Gold Coast/Queensland. Este mult mai cald, dar vara este mai umed decât aici și nu atât de plăcut. Ideal ar fi să ne mutăm acolo in Cairns, dar sunt mici impedimente. Acolo este vară tot timpul (aproximativ). Ti-ar plăcea acel loc.
  😊👍

  1. Păi și e frumos că ați fost p-aici, pe zonă, și n-ați dat nici un semn? 😕

   Oarecum, așa, pe jumate, vă invidiez că aveți răcoare acum, pe de altă parte însă, la cât frig a fost anul ăsta, rabd și tac :))

 7. Ma bucur ca sunteti bine si ca patrupezii se recupereaza sau capata in greutate.
  Dormitul dupa amiaza are avantaje si dezavantaje. Vezi cum va e voua mai bine.
  Noi bine, suntem in vacanta in România la vreo 50 de km mai la sud de voi. Inca vreo 10 zile si se suce si vacanta noastra. In rest ma gandesc ce sa facem si noi sa omoram caldura si muştele😁.

  1. Cu căldura nush ce să îți zic, pentru muște vă sugerez un Dog German. Le prinde și le halește :)))))

   Vacanță faină în continuare să aveți, iar dacă aveți chef de o cafea, aici sunt! 😊

 8. Hai s-o iau in aceeași ordine ca si tine.
  Patrupedul blănos al familiei va fi operat săptămâna viitoare…ovar polichistic, modificări de col uterin, asta e, e băbuța si ea. Sa speram ca va fi OK.
  Copila familiei, deși, la 22 de ani, numai copil nu mai e, termina stagiul de practica peste 10 zile. Stagiu făcut intr-o podgorie. Ce au energiile regenerabile cu podgoria, nu ma întreba, dar se pare ca au. Ce sa zic, daca prindeam pe vremea mea un astfel de stagiu, mai termina dracu’ facultatea. 🤣
  Dupa care va veni acasă (cu ocazia asta îmi recuperez si eu mașina 🤩), sta 3 zile si pleacă pentru următorul semestru in Norvegia.
  Deci la vârsta asta nu ne mai batem capul daca doarme sau nu dupa amiaza, poate ne întrebam cu cine…?
  Restul familiei, adică distinsa consoarta si subsemnatul, tocmai ne-am întors din prima jumătate de concediu. Noi duminica, bagajele ieri. 🤣 Easyjet are zboruri ca naiba dar un sistem performant de recuperat chestii rătăcite. 😁
  Concediul in Irlanda a fost perfect, 20 de grade maxim si am avut si doua zile in care n-a plouat aproape deloc. Dar asta a fost exact ce căutam.
  Acasă damblagim la foc mic. Ca sa-ti faci o idee…animalul cel mai cunoscut al zonei e cicada, care e un fel de musca pe steroizi. Ocupația ei principala, cel puțin a jumătății masculine, e sa cânte, sa prosteasca jumătatea feminina. Dar nu oricând si oricum, doar când temperatura depășește 24-25 de grade. In momentul actual, la șase dimineața, când, teoretic, e momentul cel mai răcoros al zilei, ele zbiară deja din toți bojocii.
  Am fost sa ne îmbăiem, poate ne răcorim un pic…aiurea. De obicei, când afara e cald si intri in apa marii, mai faci asa, cate un brrr, brrr, cat te obișnuiești.
  Ce naiba sa mai barai când apa are 30 de grade si afara sunt 32? 😭

  Ma duc sa scriu la Vasilescu ca n-are decât sa-si păstreze lumea perfecta unde tot timpul sunt 40 de grade. 🤣

  1. Sănătate multă blănoasei și recuperare ușoară! 🤗

   Legat de treaba cu podgoria, fix așa – dacă prindeam așa ceva, și acu eram tot în anul 2 🤣🤣🤣

   Cicade noi n-avem, da io mă bucur că anu ăsta am scăpat de cărăbuși (mi-e groază de ei). Apar de obicei prin mai, dar cum anul ăsta a fost frigu dracu în mai, cred că ne-au ocolit sau ceva 🥳

 9. Bine si la noi.Am primit rezultatele de la examenul de admitere la liceu pt fiul cel mare si a intrat la liceu de informatică asa cum si-a dorit dupa ce am stat cu morcovul 1 luna de zile ca au fost vreo 4 pe loc la clasa de programare si info, dar a intrat. Concediul din Egipt s-a dus demult drept pentru care mi-am organizat niste city brake uri unul la Praga si 3 zile la Riccione la mare ca nah mai tre sa si muncim. Sanatoasa si grasa inca dar lucram la ultima parte.

  1. Felicităăăări puștiului! 🥳 Super tare, bravo!

   Și distracție faină în city break-uri! 🤗

 10. Work in progress 🙄 ce să zic, proaspăt inundată de minunatul vecin de deasupra 🤬🤬🤬 fix înainte de un concediu reprogramat de trei ori, acum deja cred că anulez de tot. În rest căldură ca la tropice și cicade cum spunea cineva mai sus, oribil. Mă bucur pentru schimbările din viața de părinți, sunteți pe drumul bun. Gânduri bune și sănătate pentru voi toți bi/patrupezi. 🤗

  1. Of, îmi pare rău pentru aventurile astea neplăcute! 😔

   Țin pumnii să treacă repede și poate totuși iese treaba și cu concediul 🤗🤗🤗

 11. Văzui poză pe Facebook cu mândreața aia mică, minunată s-a făcut.
  Să aveți grijă toți de voi, uite Iulia, că ne-ai strâns aici numai oameni faini și de treabă, dacă e de dat cu pămătuful, mătura, mopul sau ce-o fi, un-doi venim! 🤗🤗🤗

  1. Dada, ditamai purceaua 😁

   Și da, e o adunare tare faină aici, îmi sunteți tare dragi fiecare dintre voi 🤗🤗🤗

 12. Salut! Ma bucur ca totul e pe zen si spre bine 😀 Eu mai am 3 saptamani jumate pana nasc (in teorie, ca la cum se misca micuta ‘Cichicean’ in ultimul timp, cred ca nu o sa mai dureze prea mult pana se autopropulseaza in lume). In rest, incep sa am multe emotii, ne agitam cu ultimele pregatiri pt descinderea individei, mi se pare ca nimic nu e gata la timp, numar zilele pana vin ai mei sa le trasez si lor niste sarcini ca am impresia ca numai noi 2 nu suntem suficienti (:D) si mai am fix 7 zile de munca pana la concediul ce va dura 1 an. Weekend placut!

  1. Awwwww, ce faaaaaaain! 🥰

   Țin pumnii să fie totul bine și să vă bucurați de viața în noua formulă.

   Nu te mai agita, orice și oricât ai face, tot o să ți se pară că ești nepregătită și că ar mai fi CEVA de făcut.

   Mai bine trage aer în piept, bucură-te de zilele astea (încă) liniștite și apoi enjoy the chaos! 🤗

 13. Totul e bine cand se termina cu bine!
  Bine, mai putin maseaua lui Fritz, dar se rezolva si asta… 🙂
  Bucurati-va de liniste… cat dureaza! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *