Pregătesc copilul pentru a fi exportat la bunici. Treaba lui în toată povestea asta este să își facă „bagajul”.

Unde prin „bagaj” se va înțelege o cutie în care își pune jucăriile pe care dorește să le ia cu el pe durata vizitei la numiții bunici.

Strict între noi fie vorba, cutia aia e fix inutilă, pentru că da, are jucării și la bunici și nu, în 90% din cazuri nici măcar nu deschide cutia cărată de acasă, pentru că – evident – are suficiente jucării acolo. Dar mă rog, așa e rutina, așa procedăm.

În timp ce își îndeasă în respectiva cutie jucării pe niște criterii numai de el știute, face ce face și dă cu cotul într-o cutiuță mai mică aflată pe comoda lui cu jucării. Care cutiuță conține cele mai mărunte piese de Lego omenește imaginabile.

Evident, toată frenezia de piesulițe minuscule se împrăștie cu zgomot pe podea, în toate cele patru direcții ale vântului.

Copilul se oprește din ceea ce face, se uită oarecum descumpănit la dezastrul de pe podea (știe că înainte de a pleca, regula e că trebuie să lase ordine în cameră – respectiv să își pună toate jucăriile la locul lor), apoi pune o mână în șold și decretează:

– Mda, minunat!

În următoarea secundă ridică privirea spre mine și, cu mâna în continuare în șold, completează:

– Eram ironic, firește că nu e minunat deloc!

Sursa foto: Image by Freepik

16 thoughts on “Dialoguri cotidiene #7

 1. Câți ani ziceai că are Eric al vostru? Patru, cinci? Am impresia că undeva s-a greșit la numărătoare! Eu aș zice că are pe puțin vreo zece!

  1. Cinci și aproape jumătate are. Uneori am și eu impresia c-ar putea avea mai mulți, alteori am impresia că ar trebui să-l îndes la loc în scutece :)))

 2. 🤣🤣🤣
  Cutie, troller, rucsac …. or sa existe si la varste mai inaintate. Doar continutul se schimba 😁.
  Al meu are de ceva vreme o vorba: It’s so satisfying!😀
  Si ironic, doamne cat poate sa fie de ironic. Exemplu. Primesc 2 carti in engleza cadou. Asa ca ma apuc sa le citesc. Domnia-sa, care a invatat engleza de la jocuri, YouTube si citeste de ceva timp si carti in engleza, se uita la mine de sus si imi zice: – Nu stiam ca poti citi si in engleza. Eu: 🙄🙄🙄.
  Ce monstru in devenire am crescut, domnule?🤔🫣

 3. Pe noi ne distreaza cand vorbeste la telefon cu alti copii, le spune chestii de genul “nu e bine sa faci asa pentru ca..” si recunoaștem toate cuvintele pe care le-am folosit noi ca sa ii explicam lui de 5 000 de ori, explicatii pe care parea ca le ignora cu succes.

  1. Ah, da, cunoaștem. Ăsta le explică alor mei ce are și ce nu are voie. Deci probleme de auz n-are, numa de ignorare 😂

 4. Fac un comentariu 2 în 1:
  – la articolul precedent: noi nu suntem de vină niciodată!
  – Eric e o bomboană!

 5. Drăguț din partea lui că ți-a explicat. Altfel chiar ai fi crezut că se bucură de eveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *